divendres, 28 de juliol del 2017

Vies Vertical i Piset a la Falconera.



Dues propostes prou interessants que recorren la part de la Falconera més propera al port. Ambdues vies acaben en una feixa on podem acabar de fer cim per alguna altre via. Em sona haver llegit que la gent surt per la Dama de la roca (6a,burils) i la Brazos de hierro (V). Nosaltres hem sortit just a l'esquerra del desconxat groc per una linea d'espits ( IV amb un pas d'A0, no gaire xulo ). La nostra estratègia ha sigut: fem la Vertical, sortim a la dreta caminant i després pasamà, ràpel de 50 ( químics reequipat,no fraccionable ), escalem la Piset i sortim al cim per la tirada que comentava d'una via desconeguda. L'ambient de les dues està força bé, l'equipament està molt rovellat però es poden afegir força flotants, la roca bona però amb algún bloc,crosteta i tram pul.lit que ens demanaran certa atenció. Compte amb l'Ae o V+ que hi ha sortint de la R1 de la Piset: factor 2 diria que amb poques possibilitats d'afegir peçes.


Accés: Cal aparcar al port del poble del Garraf,al final de tot a les envistes de la paret hi ha un descampat i una zona blava on no hem pagat cap de les moltes tardes d'entresetmana que hem escalat a la paret. L'aparcament sembla segur,si més no no hi havia vidres al terra.
Aproximació: Creuem un descampat per un bon camí amb el mar i el port a l'esquerra. La Piset escala l'evident esperó que trobem quan acaba el camí i topem amb  la paret,la primera assegurança és un espit rovellat i de seguida trobem un pitó/burí molt característic,es veu la cova on farem R1. Per fer la Vertical cal escalar la primera tirada de la SAME,un flanqueig d'iniçi descendent per trincar un químic que no es veu. Arribats a la primera role de la SAME la següent tirada surt recte a caçar un pitó i després a la dreta cap a  un gran pitó casolà ple de vagues.
Orientació: Est, a quarts de cinc estaven a l'ombra. Diria que la Piset te ombra abans.
Material: Malgrat que les vies estan prècticament equipades nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3 per reforçar les assegurançes de la via que estan completament rovellades. Les reunions també les hem reforçat,diria que la majoria d'elles es poden reforçar amb Camalots entre el 0.75 i el 3,els que ens sobrin dels llargs vaja. Doble corda de 60 si volem fer el ràpel.
Grau obligat: V/A1.
Descens: Les dues vies acaben a la feixa. Si anem a la dreta trobem una instal.lació de ràpel ( pasamà per arribar ? ). COMPTE AMB EL RÀPEL fa 50 metres i es ben desplomat snese possibilitat de fraccionar. Si sortim a la cresta cimera per alguna altre via caldrà baixar per la cresta,hi ha una desgrimpada amb una corda fixe d'un parell de metres de moment en bon estat. Després creuem una zona de vegetació per acabar espategant al carrer on hem aparcat.

3 comentaris:

  1. el darrer llarg que comentes no es a la dreta,de les vies dama de la roca i brazos de hierro ?? de 6C sup o v i Ao!
    sergi .Alella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Sergi!.
      Podria ser,m'acabo de comprar la guia nova d'en Luichy,ja ho miraré i ho afegeixo a la piada.
      Com sempre moltes gràcies per la info!!!
      Salut i Garraf!

      Elimina
  2. si es aixi ,es el darrer llarg de la corsarios!!
    molt xula tambe !!
    salut ,garraf i garrafes de birre amb tanta calor!!
    sergi.Alella

    ResponElimina