divendres, 28 d’abril del 2017

Ressenyes del Racó Tranquil.


Bucólic sector amb bones vies de placa calcària,d'escalada ben tècnica que ens demanarà un bon treball de peus així com una important força de dits.Hem provat la majoria de vies del subsector 1 i ens ha semblat que una gran part d'elles són d'anar escalant amb força continuïtat i un pas de bloc més punyetero. Alguna via l'hem trobat una mica pul.lida,especialment el pas clau de la Enviromental ( 6a+). L'equipament segur a base de químics i parabolts,a la majoria prou distançiat com per que no es puguin trampejar per montar-les. Les vies deuen fer com a màxim uns 25 mètres.

L'accés el fem seguint la carretera BV-4243 de Berga als Rasos de Peguera, uns metres abans del càmping Font Freda girem a la dreta en direcció Espinalbet (Corbera), per una pista asfaltada molt estreta durant uns 3 Km fins a Corbera. Un cop aquí continuem 600m per pista forestal pràcticament tota enporlanada i accesible a qualsevol tipus de vehicle.Cal estaçionar en una cruïlla de pistes en un coll.A l'esquerra veurem una pista amb una cadena.

L'aproximació la fem per la pista tancada per la cadena.Seguim aquesta pista uns 400 metres,a la nostre dreta veurem el Sector l'Estany.A aquesta alçada cal seguir unes fites a l'esquerra que ens acabaran deixant al sector.Conteu més o menys un quart d'hora xino xano.

L'orientació del sector és sud est, a les cinc les parets ja estan a l'ombra. Si busquem sol podem baixar al proper Sector l'Estany on el sol triga un parell d'hores més a marxar. Les ressenyes són de l'excel.lent blog toposberga, moltes gràcies!

5 comentaris:

  1. De res per les ressenyes, però estaria bé demanar-les abans ;)
    Salut

    ResponElimina
  2. Gràcies per les ressenyes!.Perdona pensava que t'havia deixat un missatge al blog demanant permís.
    Les puc deixar?o prefereixes que les tregui?.
    Mil disculpes!.
    Salut i drets d'autor!.

    ResponElimina
  3. Per cert,tu estas amb aixó del micromecenatge de la guia del Berguedà?.Si és així et fa res que en fagi difusió al blog?.Si em pots passar l'enllaç ja seria la ostia!.
    Tant per una cosa com una altre tingueu paciència sisplau.No tinc ordinador a casa i vaig fent el blog amb el móbil,segons que no m'hi veig amb cor i quan puc m'escapo a un locutori....
    Salut i si algú em vol pagar la conexió i un ordinador prometo una entrada diaria al blog.

    ResponElimina
  4. Cap problema :)

    https://www.verkami.com/projects/17726-bergueda-vertical-nova-guia-descalada-esportiva

    Salut

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies!!!.
    Quan pugui m'hi posso!!!

    ResponElimina