dilluns, 8 de juliol del 2019

Via Arnau Oleguer a la Solana de Queralt.



Es tracta d'una via de ressalts, a mi m'han agradat però tingueu en compte que és això un recorregut de bonys. Les tirades són xules però pel mig  amb bona roca, a trams sembla conglomerat a trams calcari i a trams gresos. Arribats al camí de ronda del Santuari de Queralt voliem seguir escalant per la via Queraltina i enllestir així amb la Integral del Castell de Queralt però hi havia cua i ens hagut de conformar amb escalar tres vies esportives del costat.


Accés: A Berga convé pendre la carretera que duu a Sant Llorenç de Morunys.Al punt quilomètric 2.1 localitzarem una pista que s'enfila muntanya amunt ( dreta ) així com una esplanadeta a ma esquerra on estacionar.La via es veu des de la carretera.
Aproximació: Seguim la pista que he esmentat i que mor en unes ruïnes.Aquí la pista es difumina,continuem pujant fins que assolim un bon camí transversal.Avançem per aquest camí cap a l'esquerra a trobar l'iniçi d'una tartera,fita.Remontem la tartera i deixem a la nostre dreta el sector esportiu de La Vinya.Contiuem pujant una mica més fins que trobem el peu de via,corda fixe i cartell.
Grau obligat: V/A0
Material: Unes setze cintes exprés,si es va just de grau podem afegir peçes.
Orientació: Podria ser Sud.
Descens: Des de la darrera reunió cal remontar fins al Camí de Ronda del Santuari de Queralt. Nosaltres l'hem seguit a la dreta fins arribar a la carretera. Després per la carretera hem retornat al punt on haviem estacionat. Crec que hi ha alguna drecera,si algú la coneix i ho vol explicar...

2 comentaris:

  1. si, si es baixa a l'aparcament del santuari, des d'allà surt un PR que passa per el cami de les ermites i porta directa al cotxe...uns 20 minuts, no cal agafar la carretera per res...

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la informació company/a!!!!

    ResponElimina