dimecres, 16 de febrer del 2022

Integral del Sol i la Lluna al Montmell.


Línia variada i de dificultat ben assequible. Llàstima de la tercera tirada i l'inici de la quarta que són rostoll. La roca és dolomita de la bona i el lloc ben bucòlic. Totalment equipada amb espits ( dinabolts ? ),pitons i algun pont de roca .L'he escalat en solitari en una sola tirada d'uns 70 metres. Totes les reunions tenen cadena i anella per rapelar. Activitat prou ràpida i tranquil·la com per combinar-la amb alguna altre, en el meu cas ho he fet amb la clàssica Espolón Guerrero.



Accés: Municipi de la Joncosa de Montmell. Si hi arribem des de Vilafranca passem de llarg el poble i entre el cartell de final del municipi i el pk 7 agafem una carretereta a ma dreta en direcció l'Àrea Recreativa Forestal de Montmell. Passada una font la carretera passa a ser pista i arribem a l'Àrea Recreativa on estacionem.

Aproximació: Evident des de l'aparcament, pugem a la pista, agafem un corriol a la dreta amb cartells explicatius de la flora local. Una mica abans de quedar a la vertical de la paret prendrem un corriol força erosionat i a trams tartera que puja dret. Quan som a la cota de la base de la paret ens dirigirem cap a ella per terreny força incòmode malgrat alguns rastres de pas. La via comença en un díedre evident darrera d'un gran gendarme.

Orientació: Sud.



Material: Jo només he utilitzat les cintes exprés però si es va just de grau es pot rematar l'abundant equipament amb algun ferro.

Grau obligat: IV+/V.

Horaris: Aproximació 20',via 1 hora i retorn al vehicle 20'.

Descens: Des de la darrera reunió acabar de pujar entre blocs fins a la creu cimera. Assolida aquesta baixem a un evident coll i d'aquí a ma esquerra baixem cap a l'aparcament per un corriol molt fressat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada