divendres, 15 de juny del 2018

Via Alfa Centaure Platinum.



Activitat aventurera on trobarem algunes tirades ben parides i d'altres més herboses i cutres.Recomanable per escaladors una mica tot terrenys que busquin una escalada llarga i poc equipada,on cal anar cercant el camí amb certa intuició.Suposo que si valorem aixó l'hi podrem perdonar a la via la seva discontinuïtat així com trams puntuals de mala roca. Els llargs de sortida ténen bon ambient. Aquesta combinació resulta molt més assequible que la escalada integral de la Platinum.



-Accés:Entre els primer i el segon tunel que passarem agafem la carretera vella a la dreta i al cap d'uns cinquanta metres hi ha un aparcament a la dreta. 
-Aproximació: Creuem la carretera i pujem per un torrent ( fites ),situat més o menys a la vertical de la via. L'aproximació segueix per dins del torrent sortint-ne un parell de vegades fins que els torrent acaba,en un petit mur.Superem aquest mur per la dreta i després de remontar una última pendent arribem a la base de la paret.A la primera tirada hem deixat llaçat un fràgil pont de roca per marcar,aquest llarg va a buscar un pi característic a deu metres del terra.Nosaltres hem trobat una picada d'Alfa erronea i hem començat a escalar deu mètres a la deta d'aquesta inscripció.A l'esquerra trobem els peus de via pertinenment marcats de la EDER,UES i UESMAP.
-Horaris: Aproximació 20',via 7 hores i descens 1 hora i quart.


Material: Joc de tascons i un de friends des de l'Alien verd al Camalot del 2.Hi ha ressenyes que demanen el del 3,jo potser abans que agafar-lo repetiria el 0.5 o el 0.75.Imprescindible doble corda i cintes llargues.
Orientació: Sudest,sol fins les 4.


Grau obligat: V+/A1
Descens: Del final de la via carenar a l'esquerra fins a trobar una traça fitada i amb punts blaus que seguim a l'esquerra fins a trobar el camí de descèns de la ferrada(cables,cordes i graons) que ens deixarà a l'aparcament de la ferrada, caldrà caminar aproxiamdament un quilometre per la carretera en direcció a Coll de Nargó per trobar l'aparcament d'Esplovins.






8 comentaris:

  1. Parrella si aquesta et va semblar un rostoll no se t'acudeixi anar a la Germans Millet,em va semblar més rostoll que aquesta.
    Ja l'hi diré a en Soldevila que et canviï les vies que sinó aniras fent rostolls i no amortitzaras el roco ni a la de tres.
    Gràcies per les opinions.
    Salut i visca les 100 més callos de Catalunya!!!!

    ResponElimina
  2. La germans Millet es mes dura i obligada. Aniol

    ResponElimina
  3. La vas fer tota o vas escaquejar els ultims llargs per la neuronium? Aniol

    ResponElimina
  4. La vàrem fer tota.Tu vas escaquejar-te els llargs difícils per la Neuronium,ho recomanes?

    ResponElimina
  5. Si et va bé possa els comentaris aquests de l'escaquejada a l'entrada de la Germans Millet,està a l'etiqueta d' A.Urgell Coscollet.
    D'aquesta manera la gent trobarà la info quan busqui per la Germans Millet i no a l'Alfa Centauro.
    Salut i indirectíssimes!!!

    ResponElimina