divendres, 31 d’agost del 2018

Estrella a la Paret de la Xurulla


Via que aprofita el poc terreny disponible a l'extrem dret de la Paret de la Xurulla. El primer llarg és bastant discontinu. El segon llarg és més vertical, però en algun punt la roca no dóna massa confiança i hi ha una mica de vegetació. El tercer llarg és el millor, amb roca de molt bona qualitat. El quart és molt curt, es pot empalmar fàcilment amb l'anterior. La via està semiequipada amb parabolts i ponts de roca. Al primer llarg hi ha molt poca cosa i ens pot costar una mica trobar el peu de via. Comença a la vertical d'una gran alzina.


Accés: Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó. Anem seguint aquesta pista passa per sota de les parets. Passem un gran bloc a mà esquerra i aparcarem en una corba on surt el camí que puja per la canal de la Xurulla. Amb la foto de la ressenya es veu el recorregut des de la pista.
Aproximació: Pujarem pel camí de la Xurulla fins a peu de paret. La via comença a l'extrem dret. No es veu cap assegurança, però una gran alzina ens pot servir de referència per trobar l'inici. De totes maneres, la millor opció per escalar aquesta paret és fer-ho baixant d'escalar als Puntals d'Àger, i així acabar de completar el dia.


1ª ascensió: Luichy i R. Brescó; 3/2018
Equipament: Semiequipada amb parabolts i ponts de roca.
Orientació: Sud.
Grau obligat: V.
Material: Cintes exprés i friends petits i mitjans variats.



Descens: Del final de la via anem cap a la dreta (est) i de seguida trobem la canal de la Xurulla. Baixem per aquesta fins al cotxe.
Ressenya: Nosaltres hem utilitzat la informació que surt al blog d'en Luichy. A l'apartat de vies noves del Vèrtex nº 278 també hi ha la ressenya.Aquí penjem la d'en Joan Asín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada