divendres, 7 de setembre del 2018

Amagatall de Fantasia al Doll.

Interessant ruta de tall aventurer majoritàriament d'escalada interior malgrat una primera tirada amb força ambient.Sembla ser que la via ja compta amb una desena de repeticions però encara hi ha força blocs sospitosos,nosaltres hem aportat el nostre granet de sorra.Ja se sap que en aquesta paret costa que una via tingui la pedra perfecte.


Accés: Si venim des de Camarasa just després del cartell de la Fontllonga hi ha una pista a ma esquerra.Entrem en aquesta pista i de seguida en prenem una altre a l'esquerra.La seguim aproximadament un quilómetre i aparquem sota la segona linea elèctrica que trobem havent deixat enrrera una bassa antiincendis.Em sembla que amb un tot terreny es pot apurar una mica més.



Aproximació: Seguim la pista i després un camí fitat i estassat que ens porta a les Escales del Doll.Superades aquestes escales ens situem a  sota el sector esportiu del Clot de Miqui.Baixem una mica més i seguidament prenem una traça molt menys marcada que s'enfila cap a la base de la paret a la nostre esquerra.Aquest tram pot costar de veure i estar una mica embardissat.Amb la foto de l'Asín es veu molt bé,cal prendre el Bisbe de referència i anar a la seva esquerra.Pitó llaçat visible des del terra.



Material: Unes 16 cintes exprés,estrep,algún tascó,una uve mitjana i un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot del 4.La uve mitjana l'hem possat per passar la primera expansió de la penúltima tirada,al mateix lloc on hem possat un tascó,que no acabavem de veure clar si quedava ferm o no. A sobre d'on hem col.locat el fissurer/pitó semblava que hi entrava un Camalot del 5 o del 6. A la primera tirada hem repetit els Aliens negre i blau al tram final de IV.
Grau obligat: 6a/A0.Com molt bé va dir el col.lega per passar amb V+ cal molta puteria...i potser algún clau!.


Orientació: Diria que nordoest.La placa del darrer llarg te sol cap a les dues igual que la primera tirada.
Descens: Des del final de la via pujar una desena de metres fins a una clariana prou amplia.Des d'aquesta clariana si pujem un pèl amb tendència a l'esquerra i seguint rastres de pas ens acabarem trobant amb una traça tranaversal. Aquí hem discrepat sobre que fer.Jo penso que si seguim aquesta traça a l'esquerra anem a espetagar a la traça de baixada,segurament a sobre de les Escales del Doll.Enlloc d'això hem seguit la traça a la dreta fins que n'hem tingeut prou i després per on hem vist menys embardissat,a través del bosc fins a trobar un corriol amb força fites que hem seguit a l'esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada