dilluns, 3 de juny del 2019

Regal de Reis a Riu Lacó.



La via més repetida de la paret juntament amb la Sufi.Ens ha semblat que te una tirada inicial tendint a sublim,llàstima que realitzada la sortida de la primera reunió la cosa ja no s'acosta tant als canons de bellesa que tenen alguns.Recorregut curt però bon ambient i amb bona roca llevat dels darrers 20 metres on cal parar-hi atenció però sense problemes.En aquest darrer tram també hi ha certa presència de vegetació,si augmentés la freqüentació de l'itinerari aixó canviaria.
Entorn tranquil i bucolic.


Roca: Calcari.
Accés: Hi ha dues possibilitats que ens vàren semblar similars en quant a temps.En ambdós casos convé prendre la carretera LV-4241 que va de Solsona al Port del Compte per Coll de Jou,la de Canalda i Font Ferrera.
Opció 1: Passat el quilómetre 12 agafem una carretereta més petita a ma esquerra amb un cartell indicatiu a l'inici de Parroquia de Timoneda,abans del restaurant de Font Ferrera.Seguirem per aquesta carretereta uns 10 quilómetres fins que aparcarem,a les envistes de la paret..Diria que hi havia un primer trencant on vàrem anar a la dreta.
Opció 2: Passar de llarg Canalda i el zoo. Una estona més de carretera i trobem una pista emporlanada que baixa a ma dreta cap a un veïnat amb una ermita.Seguim per la pista fins a l'aparcament a ma esquerra a les envistes de la paret.


Horaris: Aproximació 10',via i ràpel 1 hora 30' i retorn a l'aparcament 10'.
Material: Nosaltres hem possat alguns friends entre l'Alien verd i el Camalot del 4.
Grau obligat: V/A1.
Descens: Un ràpel de 60 metres per la meteixa via, segurament fraccionable abandonant materiala a R1. La instal.lació consisteix en dos espits units amb sirga i una anella.

2 comentaris:

  1. És bona i senzilla, .. veient la primera foto la via entra un pèl més a l'esquerra, xo vaja, sense més ...

    ResponElimina