dilluns, 16 de juliol del 2018

Orgull Maputxe al Serrat d'en Muntaner.



Discrepem amb les dues opinions que haviem llegit a la xarxa. En primer lloc ens recomanàvem fer el primer llarg i nosaltres l'hem fet i en cas de repetir la via entraria per la feixa caminant i dedicaria el temps estalviat en fer qualsevol de les altres vies esportives arrencant des de la mateixa feixa.L'altre comentari que em sonava d'una recent repetició a la via afirmava que era " vieta comercial sense pretensions amb només un parell d'apretadetes per fer despertar els braços". Nosaltres estem d'acord que és una vieta comercial si entenem com a tal que està equipada amb generositat i que la roca hi és bona. Lo del parell d'apretadetes dependrà molt del nivell de l'escalador.Nosaltres vàrem enllaçar L2 i L3 i el parell d'apretedetes les vàrem trobar com un parell de blocs al mig de continuïtat. A més et queda una tirada de 50 mètres amb passatges ben diferents: díedre cec,díedre amb canto,placa fina i placa goril.lera...vaja que ens ha molat molt aquesta tirada.
Reequipada amb parabolts menys la primera tirada,la de sota la feixa.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova. 
Aproximació:Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita) a l'alçada d'un gran pi.Si volem fer el primer llarg caldrà buscar una placa amb un espit (aquest llarg no està reequipat) a uns deu metres del terra.Iniçi del segón llarg a la zona del blog caigut,cal escalar un díedre cec on hi ha dues lineas de bolts molt juntes.


Orientació: Sudest,sol fins les 4.
Material: La via fou oberta amb spits i en l'actualitat està reequipada amb bolts.En les ressenyes prèvies a aquest reequipament marca dos claus amb l'ull petit a l'entrada del díedre.Amb el reequipament els claus han desaparegut i no se si s'han canviat per bolts,nosaltres en aquest punt hem possat dos Aliens (vermell i groc).D'altra banda hi ha els casquillos dels espits entre els bolts,igual si es va just de grau podem roscar-ne algún.Per enllaçar les dues tirades hem fet servir la doble corda i unes 16 cintes llargues saltant-nos algún bolt.
Grau obligat: V+
Descens: Totes les reunions ténen dues anelles.Nosaltres hem baixat de la darrera reunió amb un sol ràpel de 50 mètres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada