divendres, 2 de novembre del 2018

Díedre CEB a la Paret Gran de Rocacorba.


 Via disfrutona de díedres i fissures on sempre tobarem un bon cantell així com possibilitat d'autoassegurar-nos. Final ben elegant amb ambient i donant el toc variat amb un tramet de placa curt però que demana col.locació. L'escalada es fa curta però com que amb un sol ràpel ja tornem a ser a peu de via ràpidament ens podem possar a qualsevol de les seves veïnes i amortitzar el viatje si vinguessim de lluny. La roca són gresos que a vegades pot fer angunia als escaladors que no hi són avessats com un servidor, fa pinta que els aperturistes han pencat arrenjant el tema i no s'ens ha trencat res. Moltíssimes gràcies!. La via està formada per tres tirades de 20 mètres aproximadament: les dues primeres de fissura i una darrera molt aeria de placa/esperó encara que als primers mètres d'aquesta darrera tirada ens podem ajudar del díedre de l'esquerra. A les fissures només hi trobarem un pitó a la segona tirada mentre que l'esperó del darrer llarg es troba full equip amb químics.La longitud de les tirades és de 20/25 metres i la seva dificultat va in crescendo:V,V+ i 6a.


-Accés: Monestir de Rocacorba.El darrer tram són uns cincmetres de pista en lleugera baixada amb un tram una mica del.licat si anem amb un turisme baix. Estacionarem en una esplanada sota d'una gran creu.
-Aproximació: No dura més de deu minuts en baixada. Des de l'aparcament deixem la creu a la dreta i baixem per un camí que va per dins de l'alzinar. Abans d'un marcat revolt a l'esquerra convé deixar el camí principal per seguir un petit corriol que ens deixa a la base de la paret. La via és la última linea d'aquesta paret pel sistema de fissures més evident. A la primera tirada no hi ha material emplaçat però es veu la primera reunió.
-Orientació: Est,ombra a partir de les 11-12.Aquesta via és la primera de la paret en perdre el sol.


-Material: Una desena de cintes exprés,un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4. Si s'anès molt just de grau potser es podria repetir el Camalot del 3 ( L1 ) i els Aliens ( L2).
-Grau obligat: Les dues tirades de fissura no són gens obligades però en sortir a la placa de dalt he trobat que el pas per arribar a la reunió final potser era de 6a obligat.
-Descens: Un sol ràpel de 55 mètres fins al terra fraccionable a R1 però no se si amb una corda de 80 hi arribariem. Tampoc m'hi he fixat si es podia acabar de fer el pas per sortir de l'espedat i assolir el cim per on baixariem caminant.

10 comentaris:

  1. Hola bon dia,
    he estat buscant les ressenyes del sector d'escalada a Rocacorba i no he tingut èxit.

    Per l'imatge que has penjat, sembla ser que disposes d'un llibretet amb informació de les vies d'escalada?

    Estaria interessat en obtenirlo o obtenir imatges d'aquest; ja que som de la zona i al haver-nos iniciat en l'escalada fa poc temps, ens aniria bé per escalar més tranquils

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,Joan.

      La imatge que he penjat és trobada a internet,si hagués tingut el llibre complet hauria penjat també la ressenya de la via.
      Crec que al rocódrom Cal Mico de Girona pots trobar les ressenyes.
      Si hi vas i pots fes-li fotos i me les envies a:
      blocempotrat@gmail.com

      Elimina
  2. Bones company,

    doncs quan hi vagi (en breus), pregunto i et dic!

    Salut

    ResponElimina
  3. Es pot surti per dalt sense problema. De fet és millor, més còmode hi han arbres per muntar role. inclús si vos fer una altre via. Tornes a peu de via en 10 min

    ResponElimina
  4. Bona tarda a tothom,
    estava també buscant ressenyes de les rutes de Rocacorba.
    Us agrairia molt si les poguessiu compartir.
    luzziri@gmail.com

    Moltes Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,em sembla que me les varen enviar al mail.El miro quatre cops a l'any però quan tingui un moment l'hi faig un cop d'ull i t'ho envio.
      Em sembla que al rocodrom de Cal Mico les tenen.
      Salut!

      Elimina