divendres, 21 de desembre del 2018

GEDE a l'Escorpí.




Interesant sistema de díedres que ens condueix de manera lógica a la mítica xemeneia final.Com a tota bona via del vessant nord hi trobarem ambient però també alguns trams herbosos i de roca discreta,són part del caràcter de la nord!.La xemeneia del darrer llarg és estreta i de mal protegir malgrat que curta,ànims que costa tant pujar com caure!.Ens hem saltat R4 i la R3 cal muntar-la.Si algú està interessat en escalar la via fins a sota la xemeneia o no està segur de superar aquest tram,he vist que algú rapelava de la penúltima role amb dos ràpels,preveure material de retirada.

Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de Can Massana agafem el GR-172 en direcció al Monestir.Un cop passada la Cadireta trobem un trencant a ma dreta que puja en direcció a Coll de Porc,el prenem fins a un nou desviament a la dreta que també hem d'agafar i que mena al Coll del Portell Estret.Al primer revolt a la dreta hi comença la Iglesias de la Boleta del Portell Estret i al següent revolt a la dreta trobarem una traça una mica embardissada que si seguim fins que la vegetació no ens deixa passar més arribem a peu de via en un evidemt díedre 2' després d'haver deixat el camí.
Orientació: Nord est,només te sol entre 9 i 11.

Horari: 4 hores.
Grau obligat: V+/A1.La part final de la via ( IV) resulta exposada pel segón de cordada.
Material: Nosaltres hem fet treballar unes 20 cintes,dues plaquetes recuperables i un joc de friends des de l'Alien gris al Camalot del 4,repetint 0.75 i 1.Resulta útil un tricam negre per l'inici del darrer llarg.A les tirades hi trobem equipament d'època,pot ser bona idea dur algún pitó per si algún falla.Al primer llarg així com a les reunions hi trobarem un espit,la R2 te un bolt.
A l'estreta xemeneia final no hi cab el Camalot del 6.


Descens: Des de la darrera reunió baixem pel vessant oposat per terreny una mica embardissat fins que arribem a un bon camí amb marques vermelles.Baixem per aquest camí fins al Coll del Portell Estret.Aquí tenim dues opcions per retornar al vehicle: pel vessant nord passant a prop del peu de via o bé pel sud pel Refugi Vicenç Barbé. Les dues opcions són similars en quant a temps.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada