dilluns, 11 de juny del 2018

Joaquin Sabina.

Donada la naturalessa de la paret la via havia de ser de ressalts. Està ben trobada i enllaça ressalts xulos,amb plaques fàcils i fissures més treballoses. Segueix una mena d'esperó una mica desdibuixat fins a desembocar a l'atractiva fissura xemeneia de sortida,on finalment la via agafa ambient. El recorregut ha estat sanejada i netejada a consciència cosa que s'agraeix alhora d'escalar malgrat aixó te un aire de via tot terreny. Per tant en alguns trams puntuals caldrà ser curosos amb la roca i en arribar al cim ens haurem de treure sorra dels gats,també és probable que ens endungem alguna esgarrinxada.La sortida de la via ens ha costat una mica de trobar,sortir del coll interior escalant en x,assegurant-nos a la fissura de més cap a Camarasa.


 Accés: Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i trobem dues esplanades a ma dreta on aparcar.
Aproximació:  Amb la fotografia la via es veu perfectament des de l'aparcament.Seguim per la carretera en direcció a Tremp i la creuem. A l'alçada d'un petit torrent pujem pel vessant,seguint una traça prou fressada amb alguna fita que ens durà a peu de via en uns deu minuts. Dos parabolts visibles.
 Oreientació:Podria ser S.E.
Material: Nosaltres hem fet servir un joc de fissurers i un altre de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4. El del 6 l'hem possat a l'iniçi de la darrera tirada però després hem vist un parell de blocs encastats no llaçats que ens han permès treure'l i l'hem acabat arrosegant tot el llarg. Si aquests blocs estiguessin llaçats no caldria per res el del 6. El del 5 és massa petit en aquest tram i el del 4 només l'hem possat per fer el darrer pas de la via i crec que hi havia alternatives.


Grau obligat: V/A1,per aquesta opció potser millor dur el número 6.
Descens: Nosaltres hem continuat escalant als Cingles de Dalt.En aquesta paret entre d'altres podem escalar: Celtas Cortos,Díedre de l'Amistat o Mal Tabaco. Per fer-ho del final de la via anem a l'esquerra a trobar la traça de baixada del sócol.En aquest punt trobarem una traça que puja al camí que va per sota els Cingles de dalt fins a la Cova del Tabac. Seguirem aquest camí a la dreta fins al nostre objectiu.
 Si en acabar la via voelm baixar tambè seguirem flanquejant a  l'esquerra fins atànyer una gran fita que indica el moment de baixar a caçar el ràpel( 3 espits amb anella, bon estat ). Tirem un ràpel de 60 ( fraccionable, cordinos per abandonar en sabina ). Al final del ràpel trobem una traça que es retroba amb el corriol de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada