divendres, 24 d’agost del 2018

Torres Homet a l'Esquelet.


Bona escalada de xemeneia oberta, apte per escaladors claustrofóbics. Com a curiositat histórica podria ser que es tractés d'una de les primeres obertures en solitari al nostre pais l'any 1958. La roca és bona i no està gastada. Nosaltres l'hem fet d'una sola tirada muntant R0 a uns 10 metres del terra,si aneu amb presses com nosaltres potser va millor ensamblar o arribar desencordats a R1. La via te alguns parabolts, no se si es corresponen a burins originals. M'ha semblat difícil afegir assegurançes,potser podriem provar si s'aguantria al fons de la fissura un del 5 o del 6 però segurament resultaria incómode ja que nosaltres hem escalat la xemeneia bastant per fora.

 -Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat i seguint el camí principal arribem fins al Refugi Vicenç Barbé.Aquí el nostre objectiu és ben visible.Pugem per la Canal de les Bessones fins que localitzem l'Agulla de l'Esquelet a la nostra esquerra. Després ja només cal remuntar per dins el bosc fins a la base de la paret.Com que la Torres Homet és la via més repetida de l'Esquelet la traça principal ja ens hi porta.
-Material: Unes 8 cintes exprés preferentment llargues.Nosaltres hem possat un Camalot 0.75 a la sortida al cim,únic tram en que la roca cutreja una mica.
-Orientació: Sud.
-Grau obligat: V,una mica expossat.
-Descens: Nosaltres hem rapelat per la cara N amb un sol ràpel de 20 metres on quedem ben encarats per fer algunes clàssiques del Pingüí com la Xemeneia,l'Aresta Brucs o la Hello Harry.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada