dimecres, 22 d’agost del 2018

San Miguel a la Paret de la Xurulla



Via de característiques semblants a la seva veïna Estrella. Aprofita el terreny que queda a l'extrem dreta de la Paret de la Xurulla, i que pot anar molt bé per acabar d'arrodonir una escalada als Puntals d'Àger. A nosaltres ens ha agradat més aquesta que l'Estrella, la roca és de més bona qualitat i no es toca tanta vegetació. També ens ha semblat més fàcil, tot i que a la sortida de la R1 hem trobat un pas finet, potser ens ha costat perquè estava moll. Curta i ràpida de fer.

Accés: Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó. Anem seguint aquesta pista passa per sota de les parets. Passem un gran bloc a mà esquerra i aparcarem en una corba on surt el camí que puja per la canal de la Xurulla. Amb la foto de la ressenya es veu el recorregut des de la pista.
Aproximació: Pujarem pel camí de la Xurulla fins a peu de paret. La via comença a l'extrem dret de la paret, sota d'unes alzines. De totes maneres, la millor opció per escalar aquesta paret és fer-ho baixant d'escalar als Puntals d'Àger, i així acabar de completar el dia.


1ª ascensió: Luichy i R. Brescó; 3/2018
Equipament: Equipada amb parabolts i ponts de roca.


Orientació: Sud.
Grau obligat: V.
Material: Cintes exprés. Potser es pot portar algun friend per completar l'equipament.



Descens: Del final de la via anem cap a la dreta (est) i de seguida trobem la canal de la Xurulla. Baixem per aquesta fins al cotxe.
Ressenya: Nosaltres hem utilitzat la informació que surt al blog d'en Luichy. A l'apartat de vies noves del Vèrtex nº 278 també hi ha la ressenya.Aquí penjem la d'en Joan Asín.Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada