dilluns, 31 de juliol del 2017

Cerdà Riera a la Bandereta.



 Una altre de les grans clàssiques del vessant nord de Montserrat. A les guies es recomana aquesta via juntament amb l'Aresta GAM al Bisbe i la Punsola al Cavall Bernat com a vies d'introducció a l'escalada del vessant nord montserratí. Esalades aquestes vies m'imagino que la cordada estarà preparada per fer el salt a les grans parets amb la Sànchez Martínez a Diables. Suposo que en aquestes grans clàssiques hi trobarem els ingredients típics del vessant nord però a petites dosis. De mala roca ja no n'hi trobarem ja que aquestes vies han sigut tant repetides que estan ben sanejades, a la Cerdà Riera hi ha algún tram una mica pulit però a mi m'ha semblat que molt poc. El que si que trobarem és tirades on caldrà aprofitar els xoxillos dels pitons per assegurar-nos amb flotants, tot i que als llargs anem trobant ferro que ens dona vidilla. La terçera tirada està totalment clavada. De pitons hi ha de tot,la majoria vells. Les reunions ténen totes dos parabolts ( crec que del 12 ) una mica rovellats però amb anelles. L'escalada te un bon ambient i majoritariament és de díedre,fissura i xemeneia a dalt.S'ha de fer!.


Accés:Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat).Al Coll de Guirló, en comptes de seguir el camí cap a les Portelles, agafem un caminet que surt a mà esquerra i que puja cap a la paret oest d'Agulles. El camí ens deixa a peu de via, aventatge d'anar a fer una clàssica!. Bona explanada al peu d'un evident díedre,cap de burí matxacat en un gran códol arran de terra.
Orientació: Nosaltres l'hem escalat un dia de pluja però crec que te ombra fins la una o les dues.
Material: Dues plaquetes recuperables,16 cintes exprés,un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 i força vagues.
Grau obligat: El 6a del terçer llarg es pot fer tranquilament amb A0, al V+ de la segona tirada hi ha algunes peçes però no s'arriba en A0 i caldria possar peçes per fer A1. Per tant crec que V/A1.
Descens: La darrera reunió la podem fer en dos caps de burí que hi ha al terra just sortir de la xemeneia o en una alzina prou bona. Des de l'alzina ( sense vaga ) fem un ràpel de 10 metres a la canal entre al Bandereta i l'Agulla dels Espeleólegs. Baixem per la canal a la dreta, al final una mica estreta peró amb una corda fixe. Acabada la canal ja trobem un bon camí senyalitzat amb punts vermells que seguirem a la dreta i que en mitja hora ens retorna a Can Masana.
Ressenya: Del blog d'Arañita Escaladora,merçi!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada