dijous, 26 de juliol del 2018

Estat de la baixada per la Canal del Cristall.

Ahir vàrem estar escalant a la Roca Verda i al descens per la Canal del Cristall vàrem trobar força neu.De fet des d'Estana ja es poden veure dues grans congestes a la Canal del Cristall.
La inferior no represnta cap obstacle ja que el camí l'evita per la oest.
En canvi la superior ens ha portat feina: desgrimpades no exposades entre la neu i la paret,dues traveses de la congesta per canviar de banda això si que ho he trobat exposat,un ràpel de 30 metres ( cordino blau en un bec de roca) al lateral est i finalment baixada pel mig de la pala on ja hi ha menys inclinació.Tot això era a les tres de la tarda,potser més tard la cosa està més toba.
Jo que no sóc alpinista i em fa por la neu he baixat amb l'ajuda d'un martell i unes bambes ben parides tipus bota de muntanya. Si hi tornés m'enduria uns grampons i/o un piolet lleugers.
Ah! en Lluís de Cal Basté diu que aquesta neu s'hi estarà dies i l'altre dia una gent ho va medir i deien que hi havia 7 metres de neu.


6 comentaris:

  1. bona i important info Marc, nosaltres estàvem endarrerint la visita a la roca verda pensant en això. Els gruixos d'aquest any al Cadí van ser bestials, ja es veu

    ResponElimina
  2. Nois es el que te l'alpinisme de conquesta a països exotics....a gaudir de les vies amb neu d'altres estacions!!!
    Merci per la info .
    https://sergialella.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. Edu: Si continua fent calor i plovent a les tardes jo crec que a principis de Setembre la canal es baixarà sense cap problema amb la neu.

    Sergi: La botifarra amb seques,el porro de vi i el carajillo de can Basté si que són una bona conquesta alpina!
    I si l'hi volem donar un aire exótic al tema porraco de ganja per fer bé la digestió.
    Salut i tiberis!!!

    ResponElimina
  4. Merci Marc, venint de l'Ordiguer tb pilles amb la congesta o el camí de la feixa ja la deixa més amunt? merciii

    ResponElimina
  5. L'any passat varem fer l'anglada a principi de temporada
    al Ordiguer, sort que portabem un clau i montarem un rapel a la congesta a la pared dreta miran la canal, potser ja no hi es..

    ResponElimina