divendres, 16 de novembre del 2018

Vilmanbar a la Pastereta.



Molt bona via esportiva de placa montserratina: roca de puta mare i escalada sostinguda.Llàstima de la feixa que hi ha a la terçera role on caldrà fer un canvi de reunió a l'esquerra.Hem enllaçat les dues primeres tirades,queda un llarg molt guapo i pilós.
Accés: Esplanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix.Superat aquest punt arribem a una carena rocosa,després d'avançar uns metres per aquest cordal cal deixar el corriol de les marques blaves per agafar una traça fitada a la dreta.Més endavant aquesta traça es bifurca i convé seguir el braç esquerra,a través del qual atenyem el peu de la cara Oest de la Pastereta.L'iniçi de la via el situem just a l'esquerra d'una marcada fissura en arc,pont de roca a mode de R0 i bolt del 8 visible.



Horari: 30 minuts a peu de via i 2 hores per fer la via i rapelar-la.
Material: Cintes exprés,20 si volem enllaçar les dues primeres tirades sense saltar-nos res.Per baixar per la mateixa via cal doble corda de 50,potser amb simple de 80 ens arribaria per rapelar el terçer llarg.
Grau obligat: V+/A0.
Descens: Rapelant per la mateixa via,de R2 es baixa a terra amb un sol ràpel d'uns 45 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada