dilluns, 31 de juliol del 2023

La Travesura al Molí de Brotons.

 

Darrerament els escaladors més inquiets del Moianès s'han fotut un fart de pencar per enllestir un grapat d'itineraris d'això que ara n'anomenen "Trad": escalades d'una sola tirada semiequipades. El resultat d'aquesta falera han estat tres sectors: El Santuari,El Prat i El Molí de Brotons. Justament en aquest darrer s'hi ubica la via que ens ocupa.
Una linea del tot lógica així com sugerent,molt ben trobada i millor resolta. Potent escalada lliure o entretinguda ascenció combinada en un entorn màgic i amb un ambient insospiat en un recorregut de 60 metres. Si no la fem petar amb els equipadors poc que ens podem pas imaginar el que han hagut de peleiar amb aquesta roca tant complicada per deixar la via tal i com la trobarem nosaltres,mil gràcies!. Com que l'activitat és relativament ràpida la podem combinar amb les dues vies que hi ha a l'esquerra ( 6c+ i 6a+,crec que calen friends més grans i repetits ) mentre que a la dreta hi te un itinerari només apte per desencantats de la vida.


Accés: Des del cementiri de Moià ( costat del pavelló ) davant del cementiri veureu dues pistes en forma de Y,preneu la de l'esquerra amb un cartell de Vall de Marfà.Seguiu aquesta pista de baixada fins que va a parar a una nova pista que seguirem a la dreta passant per sota del sector Falsia. Desprès d'aquest sector agafar la segona pista a esquerra.Deixarem una cruïlla a l'esquerra amb un cartell de " Prohibit circular" i arribarem a un segon encreuament amb el mateix cartell on estacionarem.


Aproximació:
Agafem la pista que diu prohibit circular i arribem practicament al riu que hi ha al fons de la vall. En un revolt a dretes nosaltres trenquem a l'esquerra i seguim paral·lels al riu. Peu de via sota un gran sostre, diria que és el tercer itinerari que trobem amb dos químics abans de trincar un evident díedre. És la de color vermell de la següent fotografia però l'hi falta dibuixar el tercer llarg.


Horaris:
Aproximació 15' ,via i rapelar-la 2 hores mentre que per tornar al cotxe hi torna a haver 15'.
Grau obligat: V+/A1,via de travessa constant. El primer de cordada cal que pensi en el seu company o en cas de caiguda la campanada pot ser monumental.

Material: Un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 5 repetint el #3. Si fem la via en escalada combinada com qui escriu afegir un parell d'estreps.
Descens: Totes les reunions tenen dos parabolts amb anelles per rapelar. De la tercera reunió es baixa amb un sol ràpel volat de 30 metres.



4 comentaris:

  1. bones,una pregunta ..la orientacio quina es ?

    ResponElimina
  2. Ostres ni idea,a veure si algú ho pot afegir.

    ResponElimina
  3. Orientacio est, sol mati ombra tarda
    En cas de pluja nomes et mulles els ultims 5 mts

    ResponElimina