dilluns, 10 de juliol del 2023

Via Ravier a la Torre de Marboré.


Quin bon ull ( o cop de sort ) en Ravier i companyia per trobar el camí en una paret aparenment infranquejable,quina empenta per atacar aquest llamp de tàpia i quin ofici per sortir-ne per dalt. La veritat és que quan et cardes a sota d'aquest pedrot el tema planta cara i si ets un escalador dels de V+/A1 has d'empasar sal·liva mentre et vas repetint el mantra de "es passa amb V+,es passa amb V+...".Malgrat o potser gràcies a aquests neguits previs un cop possat en situació,tot i que la via m'anava una mica gran ,l'he trobat boníssima. Hi trobarem pasatges sorprenents,curiosos i variats;sempre a la recerca del punt feble. Itinerari amb cert compromís,ens ha semblat molt difícil la retirada a partir de la quarta reunió.Aquesta role és comuna amb la Sida Vertical,de la qual mola portar ressenya per si hem de rapelar. Compte amb el fregament a la cinquena tirada. Aquesta via sol tenir trams molls pel que resulta aconsellable atacar-la en època de sequera o bé al final de la temporada.


Accés: Coll de Tentes, a on arribem per carretera des de Gavarnie. Al coll hi ha un cartell advertint de la prohibició de dormir tant amb tenda com al mateix vehicle.
Aproximació: Des del Coll de Tentes agafem una carretereta tancada al transit que de pla ens portarà al Coll de Bujaruelo. Aquí trenquem a l'esquerra fent una mica més de pujada,creuant un baixant d'aigua i després de superar un tram més costerut arribem al Coll de Serradets a les envistes del refugi homónim. Acabem d'arribar i prenem el camí que fa cap a la Bretxa de Rotllan. De seguida deixem l'esmentat camí i trenquem a ma esquerra just per damnunt de la zona d'acampada. Creuem tarteres amb traça i alguna fita,passem una tapa de claveguera i rodejem unes parets per sota. Acte seguit ens toca tornar a pujar per terreny més incómode Fins a l'últim moment no veurem la via i l'eviden canal-díedre del primer llarg
Material: Per fer-la amb V+/A2 hem fet anar un pedal,16 expresos, algúns tascons i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4 repetint tot del 0.75 en amunt.El del 5 no m'hagués cardat nosa a l'inici de la tercera tirada,mola portar pitons ja que els que hi ha són força vells i si peten en algun punt podem quedar cardats.
Grau obligat: V+/A2 o 6a/A1.



Orientació: A mitjans de Juliol tenia sol de 8 a 12.
Horaris: Aproximació 2 hores 45' des del Coll de Tentes, 1.30 fins al Refugi i 1.15 del Refugi a peu de via. La via la gent la fa amb 5-8 hores,nosaltres amb 10,ens anava gran. Del cim al Coll de Tentes 3 hores.
Descens: Quan acaben les dificultats apareixem a una gran tartera.Rodejar el cim per la dreta i anar a busacar la Canal de la Cara Sud baixar per ella i ja veiem el Coll que hi ha sota del Casco de Marboré ( Pas dels Sarrios ),les fites ens hi duen hi ha cable i pujem a la Bretxa de Rolando des d'on baixem al refu.
Ressenyes: La foto no se de qui és,si algú ho sap que ho digui i el cito. La ressenya dibuixada d'en Luichy,impossible perdre's!.
.

6 comentaris:

  1. Hola:
    Mi nombre es Antonio y me gustaría poder usar una reseña tuya en mi blog de una vía que hicimos en Montserrat, también si no te importa te agrego a mi lista de amigos y si quieres o necesitas información de Mallorca no dudes en contactar conmigo.

    Una abraçada. Estic a la espera de la teva resposta.
    PD: el meu blog es nom Rozandolavertical.blogspot.com per si vols fer-li un cop d'ull.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots fer servir el material que vulguis del blog.
      Quan pugui t'afegeixo a la llista de blogs.
      Salut i tàpia!

      Elimina
  2. Bones! L’heu fet fa poc? Està mullada?? Merci!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!. La vàrem fer fa temps, no se si ara serà eixuta.Recordo trucar al refugi de Serradets per demanar-ho.
      Bona sort!!!!!

      Elimina
  3. Hola Marc, felicitats per la via i activitat, aquesta li tinc moltes ganes, Felicitats & Facilitats. Segarra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marc!.Aviam quan coincidim!!.
      Molt recomanable la Ravier!!!

      Elimina