dilluns, 13 d’agost del 2018

Xemeneia del Pingüí.




La mítica cordada Cerdà-Riera també ens va deixar alguna via assequible com la que aquí presentem. Es tracta d'una evidentíssima canal-xemeneia que guanya el cim del Pingüí d'una manera totalment lógica. L'escalda és força disfrutona per aquells que no s'esgarrifin en xapar o passar pel costat d'un parabolt lluent en una via que es debia obrir sense burilar.Bona roca,sense pulir,parabolts que donen vidilla i sense estretors.

-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Nosaltres hi vàrem anar baixant de la l'Esquelet,on entre d'altres podem escalar la Mae West, lRegira Rocs. o la Torres-Homet.
Per accedir-hi a peu hem de remuntar la canal de les Bessones fins passat l'Esquelet, després girem a l'esquerra pujant per dins del bosc. Primer passarem per la base de la Vespa i després arribarem al peu del Pingüí.


-Orientació: Sudest.
-Material: Vagues per abres i unes 8 cintes exprés.
Descens: Ràpel d'uns 15 metres per la cara nord-est(dreta?). Després baixem a peu per una canal estreta entre la Vespa i el Pingüí, fins que retrobem el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada