dilluns, 2 d’octubre del 2023

El Regne del Savinot a Busa.


A banda de les vies indianes aquest deu ser un dels itineraris amb més ferro de la paret, per això els nyicris com un servidor s'hi poden atansar sense por de prendre massa mal. Malgrat hi hagi ferro a dojo no és pas un Ae de baix a dalt, encara que escalem caçant cintes ens caldrà fer algunes sortides en lliure de major o menor longitud segons el cas. Els entesos diuen que la roca és bona per ser a Busa, doncs el que diguin les que en saben!. A la segona tirada, sense arribar a ser exposada, si que m'ha semblat que era obligada i sobre còdols que demanen tacte. Hi ha qui enllaça la primera i la segona tirada així com els dos darrers llargs, nosaltres no ho hem fet per anar massa justos de nivell. La línia m'ha semblat molt lògica i l'escalada prou variada malgrat abundar-hi l'eixarrancada/encastament.



 
Accés: Solsona hem d'agafar la carretera C-26 en direcció a Berga i seguir-la aproximadament fins al km. 114 on trobem una desviació a ma esquerra que indica Busa i Bessora. Agafem aquesta carretera i anem seguint els indicadors de Busa. Uns 12 km després arribem a una cruïlla de amb una pista a la dreta. Pugem uns metres més i estacionem a ma esquerra sota un poste de la llum.
Aproximació: Anem a buscar un camí continu i fitat que ressegueix la base de la muralla sud.Passem la característica construcció de la Bauma de la Moreria i una estona més enllà assolim el peu de via.Inici en un petit gendarme amb expansió visible.La via està situada uns cent metres a la dreta de la clàssica Costo de Agosto amb el seu característic sostre.
Horaris: Aproximació mitja hora, via cinc hores i retorn al vehicle mitja hora més.
Material: Un estrep, 21 expressos i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 ( millor un #3 ).Si es va just de grau una bona antena pot ajudar, recanvis pels cordinos de les savines.



Grau obligat: 6a/A1e, a la segona tirada hi ha trams de V+/6a obligats però no exposats de mala roca.
Orientació: Probablement sud però a degut als relleus de la paret, a partir de la segona reunió, roman a l'ombra ençà de les dues del migdia.
Descens: Evident a l'esquerra travessant el Pla de Busa fins a retrobar la carretera on hem estacionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada