dilluns, 9 d’octubre del 2023

Sigiriya al Frare de Baix.


Segurament no sigui ni de les més bones ni de les més repetides de la paret però no està malament. Combina l'artificial amb el lliure, si no s'està molt valent segurament es toca més ferro que roca. L'artificial del primer llarg és desplomat i entretingut mentre que a la segona tirada és una mica més avorrit, sort que hi ha la sortida per anar a reunió que l'hi posa el punt picant a aquest segon llarg.
El ràpel ens deixa just al peu de la Petit Guifré amb la que podem enllaçar i fer una bona combinada. Si encara queden piles acabar d'arribar al cim del Serrat, rapelar per la Lunes al Sol  i podrem arribar als 300 metres amb un tres i no res.
Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de Baix, la via es troba a la cara est d'aquesta agulla, espit alt per abastar una fissura amb pitons i un pont de roca.
Orientació: Est.
Material: Nosaltres només hem fet anar unes setze cintes exprés així com un parell de pedals. Hi ha qui posa un tascó i un Alien vermell a l'inici de la via. Pot anar bé una antena per abastar el primer espit així com cordinos per canviar ja que tant el material de l'inici com el de la savina del ràpel es comencen a veure gastats.
Grau obligat: V+/A1.
Horaris: Aproximació 15',via i rapelar 1'5 hores. Per tornar a la Vinya Nova 15' més.
Descens: Un sol ràpel de 30 metres des de la sabina on es fa reunió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada