dilluns, 24 d’octubre del 2011

Smoking a Terradets.



-Cordada: Manel i Busquets.

-Ressenya: La de Les 100 millors d’en Soldevila o la de la guia de Terradets d’en Luichy. Sinó a l’Hotel el Lago n’hi ha una que podem copiar.

-Material: Cintes exprés crec que una desena. Hem anat amb corda simple i cintes curtes,hem anat bé ja que no hi ha fregament. Pot anar bé alguna cosa per protegir els trams més fàcils d’arribar a reunió que solen ser fisurats ( semàfor ).

-Aproximació: Evident. Crec que hi havia el nom a peu de via. Els que no ho sapigueu: aparquem a la Font de les Bagasses. Seguim la carretera amunt direcció Tremp i cruem el riu per un pont romànic. Pugem a la via del tren ( cables ). Creuem un túnel i anem resseguint la paret per la seva base fins que ens creuem amb la via. La primera xapa te el nom gravat.

-Via: Ens ha agradat molt: roca bona i tirades guapes, això si tot placa menys la darrera tirada que és un díedre on hem agrait canviar d’estil i que a més te bona presa. La via te fama de polida i obligada. El tema de la sobamenta, la tirada que potser està més gastada és la segona. M’imagino que és una tirada que fa de filtre (potser sigui la més obligada ) i per això més amunt el tema de la pulimenta millora. Nosaltres hem escalat el segon llarg quan el sol començava a tocar a la paret ,sense fred ni calor , i potser per això ni ens n’hem adonat de que patinés aquest llarg. La resta no és que la roca punxi però francament no ens ha semblat sobada. El tema del grau obligat, segurament aquest no passi de 6a però s’ha de fer amb la xapa a sota dels peus, ara, per res és una via exposada. Equipada amb parabolts i long-live. Potser sigui igual d’obligada que vies com la Joan Freixenet o l’Esperó Vidal Albir Farreny, però amb les xapes un pèl més lluny. Hem empalmat la tirada del díedre final amb el resaltet per accedir a la Falsa Feixa, en aquest ressalt no hem xapat el dos o tres parabolts que hi ha pel fregament , sinó porteu alguna cinta ben llarga. Hem fet la variant del 6b en comptes del V+, i ens ha semblat el que diu la gent per Internet, que el V+ ( sembla igual de difícil ) va just al costat del 6b amb menys assegurances i aquestes estan bastant velletes ( burins ).

-Descens: La via acaba a la Falsa Feixa, tot i que la via està equipada per rapelar el millor crec que és baixar caminant. Cap a la dreta ( cable ) fins a sortir de la Falsa Feixa i quan aquesta s’acaba per camí sempre fressat i evident fins la carretera.

2 comentaris:

  1. Quan la vam provar nosaltres no vam passar del 2n llarg. I sí que la vam trobar sobada, clar que vam entrar a migdia. Ho haurem de provar a 1a hora del matí...

    ResponElimina
  2. Ahir vaig estar parlant amb un company que la va fer fa una pila d'anys ( no va concretar ) i també comentava que la va trobar ben sobada...Jo no l'hi vaig trobar i l'única explicació que li veig és la temperatura...No ho se qüestió d'anar-hi i provar-ho!

    ResponElimina