dimarts, 4 d’octubre del 2011

Tascón Rebufat a Collegats.



-Cordada: Grau i Busquets.
-Ressenya: Lanochedelloro.com. Perfecte.
-Material: Nosaltres vàrem dur el semàfor,un joc de tascons i Camalots fins al número 5 ( repetint 1,2 i 3 ). El Camalot del 5 crec que és prescindible. El vàrem fer servir per reforçar R2(es pot fer amb un 3 o un 4) i a la penúltima tirada per fer el 6c en artificial. Estava a un pam del 4,per tant es debia poder pujar aquest o entrar-hi un altre 4 ( el 5 quedava molt tencat ) o passar en lliure. Material per la tirolina.
-Aproximació: Hem d'agafar la carretera vella que hi ha abans del primer tunel i localitzar una tirolina abans de l'Argenteria. Passem la tirolina i pugem per una tartera primer i després per una canal ( corda fixe ). Un cop a dalt de la canal anar cap a la dreta a saltar a darrera d'una cresta. Saltem a l'altre banda de la cresta i anem cap a peu de paret. La via comença en uns díedres evidents.
-Via: Lógica a matar,sobre bona roca, en general de bon assegurar i amb força ambient. Segons el llibre de piades només s'ha fet una dotzena de vegades,potser per aixó hi ha algún tram molt puntual que és herbós. La part més obligada és un flanqueig a esquerres sortint de la segona reunió ( 6a ),la resta sembla que es deixa trampejar amb V+/A1.
-Descèns: Acabar de pujar per una mena de canal i anar a buscar la carena que ens queda a la dreta per un punt on fa una mena de coll. Aquí hi ha la primera instal.lació de rapel. D'aquí amb un d'uns 40 a un altre ràpel de xapes,d'aquest amb 60 més desgrimpada a la dreta a un arbre i d'aquest no la lieu com nosaltres que hem anat a un altre arbre que hi ha a la dret. Sembla que si baixeu un pèl més s'enganxen els ràpels bons. Nosaltres hem fet aquest del segon arbre i d'aquí 60 fins a un espit i 50 a un altre espit i d'aquest 40 més a peu de paret. Tornem a enganxar el camí de pujada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada