diumenge, 24 d’abril del 2011

Voie du Levant a l'Archiane.

Voie du Levant al Rocher d’Archiane. Massís del Vercors. Només fins la feixa.
-Cordada: Roger Valimañas.
-Ressenya: La del Camptocamp.
-Aproximació: Evident ja que des de el poble d’Archiane es veu la paret. La via va per la dreta de la paret,per unes balmes característiques. Anem fins el que seria la plaça del poble i agafem un camí a la dreta de la font. Hi ha algún trencant on hem de mirar de pendre el camí que més s’acosta a la paret. Al cap d’una hora més o menys hem de deixar el camí principal i pendre una traça que ens deixa a la base de la paret. Flanqueixem a l’esquerra uns metres fins al peu d’una agulla adosada característica,aquí comença la via ( díedre ). Hi ha el nom mig esborrat a la base.
-Material:  Malgrat que la via està pràcticament equipada amb pitons,espits i parabolts hem anat posant de tot: joc de tascons,Camalots fins al 3 i també el semàfor d’aliens. Moltes vegades les assegurances són més pel segon que pel primer. D’altra banda com que alguns claus són una miqueta vells no resulta descabellat portar-ne algún per si se’n trenca algún i anem justos de grau.
-Via:  Típica clàssica del Vercors que li va buscant les debilitats a una paret que des de baix sembla que no en tingui. Les moltes repeticions de la via fan que la roca estigui sanejada ( algún tram delicat te ) i que hi hagi força pitons.  Creua algunes balmes que són molt maques peró on es camina,malgrat aixó te un bon ambient. Fa uns mesos també vaig escalar la primera part de la Lívanos i em va semblar que la primera part de la Llevant és més fàcil que la primera part de la Lívanos.
-Descens:  Baixar de la vira no te cap problema,a la dreta per traça que de seguida ens deixa a la gran tartera-canal per on retrobem el camí de l’aproximació.Tornarem!!!!!!. 


Hi hem tornat amb l'Isaac Ferrés i en Roger Canals. Aquest cop hem pogut fer la via fins al cim. La segona part encara és més guapa que la primera, després d'un tram de vires la via agafa un bon ambient i mlagrat algún tram de mala roca l'escalda és molt guapa. De material l'indicat ( crec que aquest cop el 3 no el vàrem possar ), de grau obligat potser el pas més obligat sigui un tram de placa a la tercera tirada que deu rondar el V+/6a,la resta sembla que es trampeja més bé. He fet una ressenya de la segona part de la via,la veritat és que aquest cop anàvem molt per feina i no deu haver quedat tant detallat com la primera. Si algú se li acudeix anar amb aquest croquis que ho tingui en compte. Ah! al pèndol de la tercera tirada algú ha allargat la corda i ara no cal fer un puja i baixa per la placa.

Aquí va una ressenya que vàrem fer amb en Roger:

5 comentaris:

  1. http://joanjover.cat/ressenyes/?p=1971

    Als qui vulgueu anar a fer aquest bell itinerari o el del Livanos, potser també us anirà bé consultar aquestes ressenyes, tot fent-hi les actualitzacions del grau que calgui, tenint en compte que una d'elles és de fa enguany 28 anys.
    D'altra banda, em podria escriure el propietari del blog per a preguntar-li una coseta? Gràcies. jordilalueza@hotmail.com

    ResponElimina
  2. Jordi t'he enviat un correu, amb el meu mail personal perquè el del bloc no l'utilitzo...mira el correu brossa!!!!

    ResponElimina
  3. Nois,
    no trobo cap missiva, ni en la fracció orgànica ni en el paper ni en el plàstic..., fins i tot he rebuscat en el cubell del vidre per si l'havíeu enviada dins d'una ampolla de vidre, però res. No sé si potser ho podríeu tornar a intentar a veure si teniu més fortuna.
    Gràcies

    ResponElimina
  4. Nois,
    no trobo cap missiva, ni en la fracció orgànica ni en el paper ni en el plàstic..., fins i tot he rebuscat en el cubell del vidre per si l'havíeu enviada dins d'una ampolla de vidre, però res. No sé si potser ho podríeu tornar a intentar a veure si teniu més fortuna.
    Gràcies

    ResponElimina
  5. Ei! envia'm tu un correu a marcbusquetspou@hotmail.com o fote'm un truc al 630 915 250.
    Salut!

    ResponElimina