dilluns, 18 de juny del 2012

Estorach al Pollegó Inferior.



-Cordada: Berta i Busquets.
-Ressenya: 
 http://www.caranorte.com/foros/read.php?104,10321,10321


-Orientació: Nord, hem entrat a la via a les 11 i ja estava tota a l'ombra.
-Aproximació: Del refugi agafem el camí que va a la tartera. Pujem per la tartera uns pocs metres i de seguida , a l'alçada d'un gran bloc, trenquem a l'esquerra i agafem la traça de la cara Sud. Al cap de poc deixem la traça de la Sud que puja cap a l'esquerra i nosaltres agafem les traçes que pujen paret amunt. La via es troba a la part alta de la paret, díedre que baixa recte del cim, evident. Des de el terra es veu una placa commemorativa.



-Material: Joc de tascons i semàfor d'Aliens. De friends nosaltres dúiem un joc de Camalots fins al 5. El del 5 no el vàrem possar i el del 4 en un pas en lliure a un metre d'un clau a la tercera tirada ( V + ). Si es va just de grau o es vol passar en artificial més còmodament pot anar bé repetir un 2.
-Via: Magnífica via de fissures i díedres, lògica aplastant, bona roca ( menys algún tram dels dos útlims llargs, III i IV ) i ambient de cara Nord. Les reunions estan equipades amb dos parabolts sense anella i com que la via va força recte seria factible rapelar-la. Obligat V+/A1. Per treure's el barret de com vàren pujar per aquí als anys quaranta.


-Descèns: Nosaltres hem baixat per les Costes d'en Dou, del cim a l'esquerra. Seguir tota la carena fins a una collada petita on cal baixar a l'esquerra fins la tartera, marques verdes. Potser resulti més ràpid anar a la dreta i fer un parell de rapels fins a la tartera, llavors passariem pel peu de via.

10 comentaris:

  1. un deu de via. El descens per l'enforcadura (rapel de 40 mts) també és recomanable i et permet tornar a passar pel peu de via.

    Una de les vies més maques del Pedraforca injustament oblidada. Suposo que la gent li deu fer pal haver de pujar per la tartera pero agafant-ho per l'esquerra trobes un camí que et permet pujar tranquilament. Al final, tardes el mateix que a la nord del calderer.
    Mira't la Font i el Solstici d'estiu, també molt recomanables...
    saludus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Nenivan! que tal? la via efectivament ens va agradar molt. I l'aproximació diria que vàrem trigar una hora i escaitx des de el refugi.

      La Solstici la vàrem fer i tot i ser ben diferent d'aquesta també ens va encantar, sobretot el darrer llarg!!!!

      La Font que tal és ? tens referències de la Chaplin i/o de l'Aniversari ?

      Salut!!!!

      Elimina
  2. LA Aniversari és AVENTURERA ( 6a+/A2), amb alguna expansió perduda. Es pot fer en lliure (7a) però oju que cal clavar i hi ha algun tram més monolític...La ressenya del Dalmau marca una R diferent de la PICAZO quan coincideixen...no és corecte. La R és unica i de la picazo ( desequipada i difícil de muntar, claus falcats)....millor o fer-la abans o allargar el llarg i sotir a dalt pel tramet final () ojoq ue també només hi ha un sol llarg, no dues sortides-picazo i aniversari)

    ResponElimina
  3. si senyor, una de les millors escalades que es pugui fer al Pedraforca, per valentia i bellesa. Avui lliure de pel.lícula tot i les expanssions que van afegir...
    Si vas a la solstici, ja no serà el mateix per mi, i si passes per la Font entre tots ens tocaraà arreglar aquella vergonya que algú es va deixar fa 3 anys i encara està allà. Parlo de parabolts en una via dels anys 40, corda fixada sense cap sentit per trepar unes grades de II grau... una autèntica vergonya que els seus autors no hauríen hagut ni de plantejar-se. Esperem que reaccionin... de fet, amb el temps que porten tenim assumit que la feinada se l'haurà de treballar algú altre.
    La feliçaniversari pinta bé, bona idea m'heu donat...

    salut

    ResponElimina
  4. una combinació de fa poquet per arribar a l'Estorach, rapida i guapa
    Pany + Esperó del Refugi + via del Tronc, des del coll del gat cap a l'inferior és un flanqueito de res... i si vas per feina encara pots trepa alguna cosa més a la sud... i és que el Pedra mola molt!
    "metruuuuuus"

    ResponElimina
  5. Felicitats company, aquesta ja me n'havien parlat però remontar la tartera sempre m'ha fet mandra però després del que expliques haurem de fer l'esforç. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tr: Si anem a fer l'Aniversari ja veig que haurem d'agafar tota l'artilleria haguda i per haver, merci per la informació!!!

      Anònim 1: La Font és la de la corda fixa? ja ho vàrem veure quan feiem la Solstici. De qui és tot aquest tinglado? i els bolts...estan obrint alguna cosa o han possat parabolts a la Font?.

      Anónim 2: M'apunto la combinació, quan anem a fer la Font farem aixó que dius perquè no n'hem fet pas cap de les que comentes. Merci!

      Mingo: Lo de la tartera no és tant, nosaltres hem trigat una hora i escaitx des de el refugi. Pensa que hi ha una traça a l'esquerra de la tartera que no és gens penosa, res a veure amb el tram per on baixes. I sinó ja sabs la combinació que explica l'anónim 2.

      Bon cap de setmana a tothom!!!!

      Elimina
  6. ei gent !!! estava buscant aquesta via x la xarxa i pels comentaris de la gent i la vostra resse ja frissu per anar-la a fer, fa molta patxoca !!!
    salut i gaasss !!!!

    ResponElimina
  7. Hola Joan!, a nosaltres ens va agradar molt, súper recomanable!. Si quan la vas a fer hi ha alguna cosa de la piada que no està bé informans que ho canviarem!.
    Salut i muntanya!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. aplastant !!!!
      La resse correcte...segon llarg A1 i en lliure jo diria que 6b/6b+...la resta de la via tambè correcte, via molt guapa !!!
      ens vam fotre de fred !!!! quin gust ;) jeje

      Elimina