dijous, 14 de juny del 2012

Lotus a l'Aeri.




-Cordada: Isaac Ferrés i Busquets.
-Ressenya:  

http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=790http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=790

-Material: Cintes exprés. Si volem enllaçar llargs a la part inferior convindrà dur-ne 14, força de llargues i doble corda.
 -Aproximació: De Sta. Cecilia creuar la carretera i agafar el Camí de l'Arrel ( G.R. esqu. ) en direcció al Monestir. Un cop sota l'aeri busquem la Canal de l'Aeri a la dreta. Hi ha una bona aspa de G.R. i més amunt hi ha cordes i cables. La canal està a la vertical del queixal que fa l'Aeri, on hi ha la Fraguel i la Easy Rider.


-Via: Ens ha agradat molt. Es tracta d'una escalada eminenment de placa fina peró també amb trams més atlètics i una fissura final gairebé anecdótica. La roca ens ha semblat excel.lent, amb algún tros dolent. Totalment equipada amb parabolts i algúns espits. No se fins a quin punt estan lluny o a prop, home cal escalar peró en general la via no és massa exposada. Bon ambient i via sostinguda. La cosa ha anat així:
Ll1+Ll2: Els hem enllaçat amb uns 45-50 metres, d'aquesta manera evitem factor 2 sobre la primera reunió. La segona tirada ens ha semblat la més difícil i obligada de la via ( segurament 6b, mentre que la resta de la via es deu deixar magrejar amb 6a obligat ).
Ll2+Ll3: Els hem enllaçat amb uns 55-60 metres. Segurament són el tram més fàcil de la via. Es fan bé, hi ha un curt tram de mala roca entrant a R3 peró hi ha un bolt de la GESAM que assegura bastant el tema. La R3 l'hem feta un metre més baixa en els parabolts lluents de la GESAM, més cómode i s'evita el factor 2 de la R3.



Ll4: Aquí potser cal controlar un pèl la roca peró es veu força sanejat. No tant difícil com el segon, peró més difícil que la resta de tirades.
Ll5: La ressenya marca un primer tram exposat. Home si que hi ha un factor 2 per anar a trincar el primer ( uns 4 metres ?  ), peró és fàcil comparat amb la resta de la via ( V+/6a ? ). Després cap problema. Cap al final del llarg ens hem liat i hem anat a la reunió de la Magic Stones ( a la dreta en un evident díedre ). D'aquí hem pendulat a l'últim bolt de la tirada. El que cal fer un cop al penúltim parabolt de la tirada , quan veiem la reunió de la M.S. , és tirar amunt a l'esquerra i no a la dreta, hi ha un parabolt peró queda amagat.
Ll6: Un pas més difícil i no obligat sortint de reunió, la resta fàcil.
Ll7: Nosaltres hem sortit més o menys recte de la reunió, després hem vist un parell d'assegurançes més velles a l'esquerra i hem flanqueijat. El díedre està cosit i es pot passar tranquilament en A0, no cal emplaçar-hi cap peça. En tot cas, nosaltres hem possat un Alien vermell sortint del díedre, perquè no sabiem on parava la reunió i voliem evitar un possible pèndol del segon de cordada. No cal, doncs la reunió està ben recte.


-Descèns: Hem d'acabar de remontar en direcció a les antenes. Una miqueta abans d'arribar al cim tallem el vessant per una traça en direcció al Coll de la Canal de Sant Jeroni ( linia de llum ). Baixem per aquesta canal fins al camí de l'arrel.


5 comentaris:

  1. Ei, m'alegro que us agradés la via. Us vam veure ahir a la tarda quan anàvem cap al monestir. estàveu a l'últim terç de la via.
    Veig que enllaçar L1 i L2 us va anar prou bé. Nosaltres també vam enllaçar L3 i L4.

    ResponElimina
  2. Si, si que ens va agradar la via. Que vàreu fer vosaltres?, ja diras alguna cosa d'aquest cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres vam fer la Wagner i la Terestel ... bones vies de tarda. Esteu fets unes besties tatxadores!

      Elimina
  3. Ostres Marc!! Nosaltres estàvem a Pratiarques i ja us vam veure en els últims llargs. Quina gràcia!! Bona via la Lotus, si senyor.

    Estem en contacte crack.

    Parce.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Iggy: Quina calamitat!!!, la tatxada bona la fàrem aquest estiu a les Austries,sa????. Vàreu fer més feina vosaltres amb una tarda que en vàreu tatxar dues!!!!, ya vegggghhhh!!!!!

      Parce: Ereu tres?, em sembla que us vàrem veure al cim dels Patriarques, bona via també l'Alfanuhí,ja parlem!!!

      Elimina