dimecres, 4 de setembre del 2013

Spigolo del Velo a la Cima de la Madonna.




-Cordada: Txus i Busquets.
-Ressenya: Aquesta ens va anar molt bé.


-Material: Per assegurar les plaques van molt bé el semàfor, els tascons i forçes vagues i/o cordinets alguns de fins. De peçes grans màxim fins al Camalot de l'1 o el 2.


-Acces: Hem de pendre la carretera que uneix Fiera di Primiero i San Martino, a 6 km de San Martino cal agafar un trencall senyalitzat a l'esquerra, per carretera estreta i per pista després arribem a Malga Ronz. L'aparcament per anar al refugi es troba un quilometre més amunt de Malga Ronz, en un espai habilitat i amb una font. En plan piratilla potser es pot pujar una miqueta més per la pista ( no hi ha cadena ni ningú que ho vigili), no se com està perquè nosaltres hem passat per la drecera senyalitzada.


-Aproximació: Cal pujar al Refugi del Velo, són aproximadament 800 metres de desnivell i que nosaltres hem fet en unes dues hores i escaitx anant només amb el material d'escalar. Durant l'aproximació no hem trobat aigua i al refugi la font estava espatllada. Podem deixar una motxilla al refugi ja que està a 15 minuts de peu de via i hi passem en el descens.
Un cop al refugi seguim les indicacions de la ferrada, a l'esquerra. Passada la primera tanda de graons,cadenes etc... de la ferrada iniciem l'escalda.Les dues primeres tirades són fàcils ( II-III) i són una miqueta un campi qui pugui, suposo que el millor és fer-les en ensamble o directament desencordats.


Després crec que hem passat per l'esquerra per un tram de V i acabat aquest ens hem tornat a col.locar al fil de l'esperó on hem optat per la Variant Steger.
-Via: Va per unes plaques de bona roca,verticals i farcides de presses que són guapíssimes, llàstima de la part de baix que és més terreny alpí. Via concorreguda peró que no patina. La Variant Steger és més difícil peró em sembla que és més guapo per l'original. V/V+ obligat.


-Descens: Del cim carenar en direcció oposada al vessant que hem escalat fins a una bretxa. A la bretxa en comptes de pujar a l'altre cantó hem d'escalar en oposició i anar sortint cap a la timba fins a una instal.lació de ràpel, per fer aquest tram ens hem assegurat ( pont de roca i bolt ). Al final de la bretxa hi ha una instal.lació de ràpel. Fem un ràpel de 60 fraccionable fins una terrassa. Aquí raplem d'un pont de roca ( queda alt ) o desgrimpem fins a una vira. Seguim la vira cap a la dreta fins a una anella d'on tirrem un ràpel amb simple ( desgrimpada ) o bé amb doble i ens estalviem la desgrimpada. Arribem a una canal que hem de seguir de baixada a la dreta ( d'esquenes a la paret ). Fem un curt ràpel i arribem a una nova canal que es bifurca, seguirem el ramal de l'esquerra amb un parell de ràpels al final que ens deixen a les envistes del refugi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada