dimarts, 10 de desembre del 2013

Catalunya al Ponoig.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud Est, diria que hi ha sol des de la sortida fins a les 3.
-Material: Algún tascó, un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 i un estrep. Va molt bé dur cordinos finets a ma per que hi ha molts ponts de roca.


-Aproximació: Del dipósit d'aigua seguir la pista-camí que va en direcció a les parets. AL final del mateix hi surt el camí que va cap al sector de las Hadas, nosaltres hem d'agafar una traça que hi ha un xic abans i que ens deixa al costatr de l'Agulla del Frare. La via debuta uns vint metres a la dreta d'aquesta agulla, uns cinc metres a la dreta d'una pintada amb un 11 i una característica xorrera blava. El primer clau de laA via no es veu.
-Ressenya: Penjo aquesta del Matxinclimb que ens va anar molt bé, merci!.


-Via: És un xic herbosa i tumbadota peró la roca és boníssima, te un parell o tres de llargs que si que són verticals i sense herba. Totes les reunions amb parabolts, hem fet la variant de l'esquerra i sembla menys herbosa que la original peró vaja... Com a clàssica és un xic més difícil la Hadas peró molt més bona.
-Grau Obligat: V-V+/ A1e.


-Descens: Hem de fer una tirada de la Valencians, un cop aquí podem continuar per aquesta via o sortir a la dreta. Fem un flanqueig sense perdre ni guanyar massa alçada d'uns seixanta metres i arribem a una instal.lació de dos bolts amb anella. Aquí podem desgrimpar o tirar un ràpel d'uns deu metres fins a un pi amb una vaga. Un cop al pi anem uns vint metres a la dreta i grimpem uns trenta metres  ( III ) fins a l'aresta on enganxem la baixada de la cara Est. Aquesta baixada te un ràpel final de 60 metres fraccionable amb 2. Encara que les pintades que hi ha possin que no arriba amb dues seixanta s'arriba bé.

2 comentaris:

  1. Si no es va molt just crec que és millor sortir per la Valencians. Són 3 llargs que es fan molt bé, hi ha un llarg de 6a però està força equipat. Potser això és més ràpid que la sortida per la dreta.

    ResponElimina
  2. Que va!, si surts per aquí et saltes la remontada fins al cim i els primers ràpels de la baixada. Sortint per aquí amb un moment ets a la meitat de la baixada.
    La part de dalt de la via la vàrem fer quan vàrem fer la Viatje Espacial, recordo un díedre molt sobat, un parell de IV-V i la travessa de 65 metres.
    No se sei val gaire la pena....

    ResponElimina