dimecres, 21 de maig del 2014

Currucuclillo al Mallo Frechín.


-Cordada: Txus, Berta i Busquets.
-Aproximació: Des de el poble de Riglos prendre algun dels camins que pujen cap a la base dels Mallos. El Mallo Frechín queda força amunt, concretament és el mallo que queda just abans de la Visera. Un cop a la base de la paret veurem dues lineas de xapes, la nostra és la de l'esquerra i la de la dreta correspon a la via José Antonio Sanz.


-Material: Cintes exprés. Pot anar bé dur alguns cordinos per canviar algun dels nombrosos ponts de roca que hi ha a la via, aquests solen anar bé per treure pèndol al segon i/o trampejar algun pas.
-Orientació: Sud.
-Ressenya: Tant la foto como la topo d'en Korkuerika estan molt bé. Moltes gràcies!.
                                                                                                                                                                      

 
-Via: A mi em va agradar, la vaig trobar vertical i amb molta pressa, ben agraida d'escalar. Per contra hi ha qui diu que els llargs són pocs sostinguts, a exepció de la penúltima tirada que si que és sostinguda. La roca és boníssima i no està sobada. Nosaltres teniem una cordada davant que anava fent totes les reunions i nosaltres anàvem fent el mateix, de totes maneres per longitud es deuen poder enllaçar força tirades, encara que algunes són força sinuoses.


-Dificultat obligada: Tot i que la via està generosament equipada, he trobat que hi ha algún tram de V on cal escalar. Deu ser alguna cosa així com V/A0.
-Descens: Un cop al cim anem en direcció oposada a la paret que hem escalat cap a un mur visible, el grimpem (II). A dalt d'aquest mur hem anat a la dreta cap al cim de la Visera on hem continuat flanquejant en direcció al Mallo Colorao i hem baixat per una canal molt oberta en driecció a peu de via.
A la guia recomana baixar pel Circo de Verano ( ? ).



8 comentaris:

  1. Nosaltres vam fer la JM Sanz l'any passat i vam baixar pel circo de Verano. Una vegada dalt de la Visera segueixes el camí de baixada però vas a buscar un coll a l'esquerra i baixes per darrera el Pison i per sota el Fire, un camí molt maco (és el que fa la volta als Mallos). De totes maneres em sembla que és més ràpid i directe per on vau baixar vosaltres.

    ResponElimina
  2. Ei Marc!
    Jo vaig estar a la J.A. Sanz el dia 15 de maig! I el dia següent encara em movia per Riglos... Suposo que no vam coincidir no...? Bueno, la J.A. Sanz és del mateix pal que la que pies. També guapa.
    Quan escalem alguna cosa junts?
    Salut!!

    ResponElimina
  3. Hola,
    Xavi: Merci de nou per afegir informació útil. Diria que aquest camí l'he fet baixant del Firé. A veure si t'animes a reprendre el bloc que estava molt bé!!!
    Nil, crec que hi vàrem anar per Setmana Santa, un mes abans que vosaltres...T'envio un fb i mirem de quedar per fer-ne alguna de plausible!
    Salut i Conglomerat!

    ResponElimina
  4. Epppp!!! quan vau fer aquesta via?! no em digueu que ereu vosaltres es que teniem a la via del costat per setmana santa?! nosaltres estavem fent la via J.A.Sanz al Frechín! i jo sense saber que tenia al busquets al costat!!! :)

    ResponElimina
  5. Hola!, si que erem nosaltres! que tal la Sanz? us va agradar? la recomanes?.
    Salut i metres!!!!

    ResponElimina
  6. Que bo! :)

    La via estava bé tot i que per el meu gust un pel massa equipada (abans recomano laChooper que vam fer el dia anterior al Firé) i amb aquell passet en aquella bauma que em vaig quedar clavada... amb un parell de pams més cap problema, però molt mal protegit per la gent més baixeta.

    A veure si a la tardor hi tornem que hi ha molta cosa per fer allà! :)

    ResponElimina
  7. Perdó! volia dir Pisón!

    ResponElimina
  8. Ei!, doncs la Sanz queda apuntada!, si hi ha masa xapes cap problema i el pas aquest que dius espero ser prou alt o sinó portarem una antena,jajaja....
    La Chooper també l'apuntarem a la carpeta de deures!. Ja veus si hi ha feina per fer a Riglos...més feina que braços i dies!!!!.
    Salut i xapes!!!!

    ResponElimina