diumenge, 15 de juny del 2014

Cassiopea.


Aproximant a l'espectacular Circ de les Almasseres.

-Cordada: Berta i Busquets.
-Accés: Des de Polop hem d'agafar la carretera que puja a Guadalest ( interior ). Hem d'estar atents perquè al quilòmetre 37 aproximadament ( a uns deu minuts de Polop ) hem de prendre una pista emporlanada a l'esquerra on hi ha  un cartell que possa "Camí de l'Almassera" . Seguim aquesta pista uns  2.6 quilòmetres i aparquem en aquest punt. Aquí hi ha una altre  pista emporlanada  que surt en direcció contrària a la que portem amb tres pilars i una cadena. A la web Senderos de la Roca hi ha més informació i una ressenya sobre fotografia.

Arribada a la primera reunió.

-Aproximació: Seguim la pista emporlanada que hi ha darrera la cadena fins a prop de la casa on prenem un camí a la dreta. El seguim de pujada fins que arriba a un trencall en planer, anem a l'esquerra. Seguim per aquest camí que és un P.R. fins a sota del circ de les ALmasseres, aquí hem de pujar a la base de la paret i resseguir-la fins a peu de via. Amb la foto de la via ja es veu per on va, comença en un esperó evident ( és l'únic que no desploma ! ) a l'esquerra d'un corral. A peu de via hi hauria d'haver una inscripció que nosaltres no hem sapigut veure, el primer pitó tampoc es veu des de terra. Nosaltres hem començat un parell de metres a l'esquerra d'un bloc caigut , hem grimpat un parell de metres i hem flanquejat a la dreta fins a sota d'una llastra, damunt de la qual hi ha el pitó.
-Ressenya: Aquesta del bloc El Campo 4 està molt bé, merci!

Bona Topo!!
-Orientació: Est, hem tingut sol fins cap a la 1.
-Material: Estrep, algun tascó i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3. Si anem justos de grau ens pot anar bé repetir algún friend ( entre el 0.75 i el 2 ? ) per la darrera tirada ja que encara que te ferro és ben sostinguda i cal equipar força trams.

Quarta tirada.

-Via: És ben sostinguda i malgrat la feixa de la penúltima tirada te molt d'ambient. Variada i amb bona roca en general, menys a l'entrada. No hem enllaçat tirades però la R2 és ben incómode i pot ser una bona saltar-se-la, per metres dona i a la segona tirada gairebé no es possa ferro. En alguna guia marca que s'enllaçen els dos primers llargs, nosaltres ho hem intentat peró teniem molt fregament i a més et menjes igual l'incómode R2.
-Dificultat obligada: V+/6a i A1.

Sortint de R4,al fons del coll de la baixada.

-Descens: Hem de tornar a passar pel peu de via, passant pel coll que hi ha l'esquerra del circ. Mentre escalem la via ja veurem la traça que baixa per aquest coll. Un cop al final de la ruta, primer pujem a l'esquerra i després baixem en direcció a l'esmentat coll. Hi ha força traça peró no hem vist cap fita. Un cop al coll amb alguna  desgrimpada tornem a la base del circ que resseguim fins al peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada