dissabte, 30 de juliol del 2016

Iglesias-Casanovas a l'Asiàtica



Antiga via d'artificial que puja pel vertical esperó nord de l'Asiàtica. Des del primer llarg la via té molt ambient, la primera reunió és penjada i amb molt de pati! Tot i això, actualment s'escala gairebé tota en lliure amb un grau moderat (6b/6c) a excepció del sostre del primer llarg i l'inici del 2n llarg. Les reunions estan reequipades amb parabolts, i als llargs anirem trobant parabolts intercalats amb burils (amb més o menys bon estat). Tot i no ser una de les imprescindibles de la cara nord de Frares, ens deixarà un bon gust de boca.


-Cordada: Vilà i Macau.
-Orientació: Nord.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Sembla que ara s'ha de pagar per aparcar durant el cap de setmana. Algú en sap alguna cosa?
-Aproximació:  Des de l'aparcament agafem el GR en direcció Santa Cecília i el Monestir. Passem per sota la Cadireta i poc després trobem un trencant a mà dreta que puja cap al Portell Estret i el Coll del Porc. Agafem aquest camí i més amunt seguim les indicacions de Coll del Porc. El camí passa gairebé pel peu de via, el sostre del primer llarg ens servirà de referència.


-Material: Moltes cintes exprés, estreps, i Aliens i Camalots petits (nosaltres els hem fet servir al primer i a l'últim llarg).
-Dificultat obligada: V+. Tot i que si es va amb més de grau podrem escalar en lliure força trams i gaudir més de l'escalada.





-Descens: Des del cim fem un ràpel curt per la cara est fins al cim de l'agulla del costat. En aquesta agulla trobarem un altre ràpel que amb uns 25 metres ens deixarà al bosc. Baixem pel bosc una estona fins a trobar el camí dels Alts Frares (marques blaves) que va en direcció est-oest. Si l'agafem en direcció est (esquerra baixant) arribarem al Coll del Porc, i d'aquí contineum cap a Can Maçana passant pel peu de via.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la topo del llibre d'en David Hita de la cara nord. També va bé la topo de l'Escalatroncs:



3 comentaris:

  1. què, se'ns hagués fet de nit o no? crec que quan vam anar nosaltres no estava tota restaurada.
    Ara no vau trobar un mallon a la primera R? crec que era... ens va pillar un ruixat quan vam ser-hi no fa gaire

    ResponElimina
  2. Bones, no vam trobar cap mallon a la primera reunió, diria que els dos parabolts tenien argola...
    No et sabria dir si us hauria pillat el negre (no hi vaig anar amnb en Marc). El que sí que et puc dir és que mola tenir temps per fer l'últim llarg perque en algun punt les assegurances allunyen. I després el descens tampoc ha de ser facil de nit...

    ResponElimina
  3. bones Albert, no m'havia adonat que no hi era el Marc a la cordada.. doncs si, millor amb temps de sobres, .merci

    ResponElimina