diumenge, 21 d’agost del 2016

Via Bàlzola a la Rocca Castello.


A nosaltres ens va agradar molt: roca boníssima, trams de díedres i de placa,grau homogeni...vaja que la vàrem.trobar ben disfrutona.
Accés: Poble de Chiapera.Creuem el poble,passem un gran aparcament i seguim una pista un parell de quilometres.Trobem un aparcament a madreta i l'inici d'un sender senyalitzat.
Aproximació: La paret fa cinc puntes: Roca Provenzale,Punta Figari,Torre Castelo i Roca Castelo.Hi ha dos colls un a sota la primera punta ( C. Maurin)/i un altre sota la darrera punta ( C. Greguri).Nosaltres hem fet l'aproximació pujant al primer coll i remontant tota la base de les parets fins sota fel Coll Greguri. Diria que hi ha una apeoximació més curta,seguint la pista abans esmentada i més amunt crec que hi ha un trencant per pujar caminant directament a Coll Greguri per darrera de les psrets.Un cop a Coll Greguri només cal baixar uns quants revolts fins a peu de via.Penjo una foto d'un pajaro fent Ll1 per orientsr.Díedre evident,uns cinquanta metres a la dreta de l'evident Spígolo Maria Grazia ( placa funerària).Ini de la via en un evident díedre amb un pitó unicersal a uns 2m del terra.


Orientació:Sud est.Te sol fins vao a les dues.
Material: La via està molt clavada a les plsques i els díedres pràcticament dedquipats.Jo crec que amb un jos de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3 vas sobrat.Si es va just de grau igual molen els tascons i un 4 entraria al díefre final però no crec que valgui molt la oena.Recanvis de vagues llarguez oles ràpels.Doble corda tant per rapelar com per les tirades( cintes llargues ).
Grau obligat: V/A0.
Descens: Nosaltres hem rapalat la via.Totes les reunions tenen 3 bolts slguns amb cadena i d'altres smb vagues.De la creu desgrimoem.facilment a una reunió d'una altre via molt evident.
D'aquí un ràpel de 45 a la R6,de R6 a R5,de R5 a R3 amn seixanta molt justos,srriba amb el xiclet+ petits fesgrimpada,R3 a R2 i de R2 a terra amb uns 50.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada