dilluns, 24 d’octubre del 2016

Paret de la Y.

Format de vies curtes, rapelables i amb una aproximació relativament curta (40'), un xollo per dies de meteo insegura. Nosaltres n'hem fet tres: Via del Ranci, El imperio contra-ataca i Vintage industrial. Les tres estan totalment equipades a l'estil Komando Ripollès, és a dir parabolts per no passar gens de por!. La roca és de puta mare a les tres, tot i que a la Via del Ranci alguns cantos els hem trobat amb herba i per entrar a R1 hi ha una argelaga prou malparida que la debien podar però està rebrotant, guant i/o tisores útils!. Les roles totes equipades per rapelar tot i que diuen que es pot baixar ràpid caminant, a la segona reunió de l' Imperio contra-ataca hi hem deixat una vaga ja que només hi havia un mallón, millor portar-ne una de ben llarga i canviar-ho perquè després per recollir la corda frega molt. Hem anat amb simple de 80 i només a la Via del ranci hem hagut de fer dos ràpels.
A totes les vies el grau obligat és de V+/A0.
Accés: aparcar el cotxe al km. 126 de la N-260, ja veurem el pont vell, estacionar sense obstaculitzar el pas.

Aproximació: Seguirem  a peu  direcció S per una pista,  saltarem  una cadena, creuarem una antiga cantera i seguirem  per la pista en pujada.
Als 15 minuts trobarem una segona cadena. Abandonem la pista per seguir el vailet ( cable elèctric) de la nostra dreta.
En menys de 10 minuts i d'una bona pujada trobarem una tartera amb fites, i amb marques vermelles, nosaltres tirarem cap a la dreta, si anem cap a l'esquerra anirem a petar a la casa de Cal Barricó.
Seguirem per la tartera uns metres més, la qual ens duu a un camí planer que el seguirem fins a trobar una gran fita.
En aquest punt girem a l'esquerra, direcció a la paret seguint les fites i saltant de bloc en bloc, arribarem a una altra tartera a escassos metres de les vies. A partir d'aqui, dependrà de la via escollida, i en un o dos minuts arribarem a la ruta que voliem fer.
Uns 40 minuts en total. Per enllaçar vies tingueu en compte que el peu de via està embardissat i que cal baixar i tornar a pujar. Corda fixe per arribar a l'iniçi de la Via del Ranci.

3 comentaris:

  1. Hei Luketi!
    El projecte de la dreta ja esta acabat, dos tiradetes empalmables de 6a+.....o 5+/A0, seguint ka tónica del KR!
    Et van sortir totes les vies?
    Estas fet un toro tiu!!!

    ResponElimina
  2. Bones!,molt guapa la paret.Sortir?que va!,A0 a tope!!!!.
    L'atre dia vàrem anar a les Canaleres i molt wpo!!!!
    Merçi pel curro!!
    Salut i bon calcari!!!!

    ResponElimina
  3. Parabolts si que en posa... però colla que no veas ;)

    ResponElimina