dimecres, 19 d’octubre del 2016

Spigolo ovest al Saas d'Ortiga.


Nosaltres la vàrem trobar molt bona en el seu grau i estil. Mica en mica es va possant aeria i va agafant ambient, de manera que acabes escalant pràcticament pel fil,amb una roca d'escàndol farcida de bon cantell i de ponts de roca per llaçar. Si la cordada és ràpida i fanàtica dels llargs recorreguts ha de ser la óstia combinar-la amb la Detassis a la Pala dil rifugio.

Accés: Fiera di Primiero.
Aproximació: Llarga,tiesa i entretinguda,estem a Dolomites!. Primer fcal seguir el sender senyalitzat fins al Refugi Treviso ( 40').Un cop al refugi prenem el sender 720 que puja ben dret per dins el bosc fins a una ample vall.Remontem tota la vall fins al coll de la Mughe ( 1.5 hores del refugi,cota 2.244),punt on podem deixar la kmotxilla.Al coll cal anar a l'esquerra per un camí que ens deixa a una cornisa,ambpunts realment aeris.Els trams més difícils de la feixa es troben equipats amb graons i cable,tot i així cal grimpar algún pas de II.En aquesta feixa,si ha plogut,és possible agafar aigua d'alguns regalims de la paret.Al final de la feixa remontem una canal fins al final,en un coll.Aquí comença la via ( 45' des de el coll,3 hores des de el cotxe ).,ataquem per una canal/díedre.

Orientació: Oest,
Material: Tot i que la guia recomana només vaguetes per ponts de roca,nosaltres també hem fet anat un joc de friends desde l'Alien groc al Camalot del 2.
Descens: No el recordo exactament però estava fitat,hi havia desgrimpades fàcils i un prell de ràpels opcionals equipats amb químics.1hora find al coll.


2 comentaris:

  1. MOlt bona via! Me l'apunto per la propera estada dolomítica!!

    ResponElimina
  2. Bones Joan!!!. La via molt recomanable, no deixis de fer-la si tornes a Dolomites. Encara més recomanable és la combinació amb la Pala del Rifugio.
    Salut i viatjes!!!

    ResponElimina