dilluns, 18 de novembre del 2019

Esperó Nord Est a la Valleta.



En algunes ressenyes l'anomenen Esperó Nord Clàssic,no confondre'l amb l'Esperó Nord a seques que queda a la dreta del Díedre Central.
Fet aquest acalariment com el seu nom indica ens trobem davant d'un recorregut clàssic i repetit amb regularitat.Hi podrem gaudir d'una escalada sobre terreny fissurat,amb moltes possibilitats d'autoprotecció.
Hi ha alguns claus escampats al llarg de l'itinerari i els relleus són montats ( 1 long live + 1 pitó ) i amb rastres de que s'hagi rapelat.


Accés: Coll de Pi Morens,a l'estació d'esquí de Porta/Pi Morens.Si disposem d'un tot terreny i no tenim escrúpols ( cartell de prohibit ) podem seguir la pista fins a un remontador retallant una mitja hora l'aproximació i la baixada.
Aproximació: Seguim amunt per les pistes.Agafem una pista que puja per sota dels remontadors sempre amb la intenció de vorejar la vall de sota la via per la dreta.Quan la pista fa un revolt a la dreta nosaltres anirem cap a l'esquerra per un llom on trobarem algunes fites.Seguint aquest corriol arribem a la tartera de peu de via.


Material: Nosaltres hem fet anar algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3.Si es va just de grau la roca permet bones cosides,potser els tamanys més posats han set el 0.75 i l'1.
Grau obligat: En aquestes vies de fissures fa de mal dir ja que sembla que puguis fer-la tota amb A1.Possem-hi V/A1.


Horaris: Aproximació 2 hores,escalada 3.5 hores i baixada 1 hora 45'.
Orientació: Segons el nom Nord Est,la via te sol fins cap allà la una. 
Descens: Des del cim baixar a la dreta a un gran i evident coll.Baixem per la primera canal que trobem,no hi ha desgrimpades.
Ressenya: Rocaineu,gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada