dilluns, 29 de març del 2021

Calumet a la Placa dels Roofs


Placa totalment equipada amb parabolts abundants. Sembla que és la clàssica del sector, i diria que és de les poques vies que es fa habitualment. Després d'uns primers metres complicats en lliure (un parell d'A0) segueix una escalada en placa molt agraïda. Hem enllaçat la primera i la segona tirades anant en compte amb el fregament, perquè el segon llarg comença amb una diagonal a dretes. Compte al sortir de la primera reunió a no passar-nos a la via de l'esquerra, la Guaia i el Cíclop. La via és força curta (i ràpida), i encara més si tenim en compte el pateo d'aproximació. Millor preveure alguna via alternativa per completar el dia. La primera reunió està equipada per rapelar. Al cim hem deixat una baga i un maillon en un arbre. Així baixàvem en un parell de ràpels: del cim a la R1 en un ràpel llarg i d'aquí al terra.


Accés: Aparcament habilitat entre el Bruc Residencial i la Vinya Nova.
Aproximació: Des d'aquest aparcament agafem el camí que porta a Can Jorba. Quan arribem a la masia  de Can Jorba seguim la pista cap a l'oest direcció el Castell. Al cap de pocs minuts de caminar aquesta pista desemboca ens uns olivars. Poc abans surt un camí a mà dreta (poc visible) assenyalat amb marques de color vermell. És el camí de la Palomera. El seguim en una forta pujada. Passarem pel peu d'uns sectors d'esportiva. Continuem amunt fins que el camí s'aplana i ja veurem la Placa dels Roofs davant nostra. Just abans d'arribar al Coll del Mosset surt un corriol a mà dreta que ens porta a peu de paret. La via comença a la dreta de tot, al costat d'un díedre. Compteu una hora des del cotxe.


Material: Està equipada amb parabolts, només calen cintes exprés. 
Orientació: Est
Horari: 1 hora
Grau obligat: V+


Descens: La primera reunió està equipada per rapelar. Si deixem una baga en un arbre del cim podrem baixar en dos ràpels. Si no, des del cim també es pot baixar a peu cap al Coll del Mosset per unes rampes de pedra.

Ressenya: Nosaltres hem fet servir el llibre d'Ecos d'en David Hita, tot i que els graus estan apretadets. La de l'aperturista és més benèvola:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada