dimecres, 15 de setembre del 2021

Via Pany Haus a la Sud del Pedraforca.

 


Evident linea en una paret ben elegant que els pioners no vàren deixar escapar.Una via ideal pels amants de les xemeneies i els díedres que es trobaran amb una clàssica en general poc equipada malgrat algun pitó esporàdic així com un/dos parabolts a totes les reunions excepte la penúltima on s'han llevat les dues expansions. Si manquen les mateixes expansions que el dia de la nostre sortida ( Juliol 2021) no cal molestar-se en dur recanvis ja que els espàrrecs resten enfonsats.Segons havia llegit el darrer llarg és el més dificil i hi ha un tram que no es pot protegir. A mi també m'ha semblat el més complicat de la via però sinó em falla la memória hi ha una fissura al fons on entra matraca. En general la roca és de bona qualitat.



A continuació explico l'aproximació pel Refugi Lluís Estassen que és per on hem anat nosaltres,també es pot accedir/aproximar pel vessant sud de la muntanya.

Accés:  Estacionar al Mirador del Gresolet,al municipi de Saldes.

Aproximació: Pujar fins al Refugi Lluís Estassen.Agafar el camí que du a la tartera.Remontar uns pocs metres per la tartera per pujar al vessant opossat.Remontar el vessant ( marques de pintura ) fins assolir la carena en un coll molt marcat: Balcó de la Quimeta.Carenar a la dreta fins a trobar un pas cómode que permet baixar a la base de la cara sud.Inici evident remontant uns metres d'una diagonal herbosa fins a la base del primer llarg.Canal-xemeneia evident.



Orientació: Sud però degut a lo encaixonat de la via no hi entra gaire el sol i escalarem a l'ombra.

Grau obligat: V+ de ramonage. Semblaria que la dificultat obligada la imposa la darrera tirada encara que tinc el record de que entrant una mica arribaves al fons de la fissura on podies encatxarrar al gust.A les plaques de fora s'hi veien forats on semblava factible el pitonatge.

Material: Nosaltres hem fet anar una dotzena de cintes exprés,vagues per ponts de roca,un joc de tascons i un de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4.L'habitual és dur només friends fins al 2 o el 3.Si s'és més poruc/prudent que la nostra cordada el Camalot del 5 entra i algun clau també.




Horaris: Aproximació per l'Estassen 1 hora 30 minuts,via 5 hores i del final de la via al cotxe dues hores. No seria estrany escalar la via en unes 4 hores.

Descens: Remontem uns metres a la dreta fins que assolim la carena per la qual davallem a la dreta i retrobem el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada