dilluns, 23 de gener del 2023

La Pajara i Zuruk zur natur al Doll.

 

M'imagino que cap dels tres som prou Dolladictes ni Homo Dollianus com per poder saborejar els encants d'aquesta integral. Un cop al cim el trio ha coincidit a exclamar " Només ens ha agradat el darrer llarg!". Com que som uns llepafils hem anat tensos a totes les tirades amb la roca i cada dos per tres ens semblava que s'ens desmontava la paret o trobavem sorra o ens passava per sobre el gat un escurçó o haviem de traccionar de mates o tot de cop...no haviem d'haver sortit mai de l'Indoorwall!. Si tots aquests encants que acabo d'esmentar us la posen dura o s'us humiteja la vagina aneu-hi que gaudireu o potser no i la trobeu massa domesticada i nosaltres no som més que una colla de matats de rocodrom que ens caguem als quarts de via llarga.



Accés: Si venim des de Camarasa just després del cartell de la Fontllonga hi ha una pista a ma esquerra. Entrem en aquesta pista i de seguida en prenem una altre a l'esquerra, recte aniríem a una granja.Seguim aquesta pista aproximadament un quilòmetre i aparquem sota la segona línia elèctrica que trobem havent deixat enrere una bassa antiincendis. Em sembla que amb un tot terreny es pot apurar una mica més.
Aproximació: Seguim la pista i després un camí fitat i estassat que ens porta a les Escales del Doll que passant per sota el sector esportiu del Clot de Miqui ens deixa al peu de la paret i l'anem seguint a l'esquerra. Convé anar atents a la morfologia de la paret per distingir-ne l'Agulla de l'Abat, immediatament després d'aquesta caldrà pujar per una breu traça i anar seguint la base de la paret. A l'inici hi veurem una sageta gravada així com una sabina llaçada.



Material: Unes catorze cintes exprés millor que siguin desplegables i un joc de friends des l'Alien blau al Camalot del 5 ( un 6 hagués molat ). Si teniu pingos de corda i no sabeu que fer-ne els podeu deixar en múltiples blocs,arbres i ponts de roca en aquesta via.
Grau obligat: 6a. Hi ha trams de IV/V sobre roca discreta.



Orientació: Oest.
Restriccions: Segons l'any l'escalada al Doll pot estar prohibida de l'1 de Febrer al 31 de Maig.
Descens: Al final de la via trobarem una traça fitada que ens retornarà sense pèrdua la vehicle


2 comentaris:

  1. Gràcies per la bona info! Quan una via és un trunyo s'ha de dir i que quedi clar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostia que no et va agradar a tu?.
      Per gustos els colors.
      Moltes gràcies per la informació i pels teus comentaris sempre tant constructius.

      Elimina