dilluns, 21 d’octubre del 2024

Ressenyes de les Picòssies,Rasquera.



Salvem un dia de pluja en aquesta paret d'entorn tranquil i que no se perque em recorda a la Codolosa, Corbera, Malanyeu...Vies que ronden els 100 metres de dificultat similars,amb accés i descens relativament ràpids,ideals per afartar-se a fer metres. Només n'hem escalat un parell però com que tenia tota la informació en una carpeta la penjo agrupada per si a algú l'hi és d'utilitat.
Tota la informació és treta dels següents blogs: Joan Asín, Joan Baraldés, Manel&Ita i el Visas.Moltes gràcies companys!. També agraïr als aperturistes la neteja tant de la paret com de l'aproximació.Compte que malgrat la pencada queden coses per caure,la paret te feixes i les vies es rapelen.



Accés: Venint de l'AP-7 hem d'agafar la Carretera del Perelló a Rasquera.Uns 200m abans del km17, en una mena de collet, trobem una pista asfaltada a l'esquerra.La seguim, anirem trobant indicadors hem d'anar direcció Font i Refugi del Teix. La pista te trams asfaltats, de terra i cimentats. Trobarem una tanca per bestiar, cal obrir-la i tancar-la,desde fa una estona es veu la paret a la nostre dreta.Fem una darrera pujada fins a una bassa d'incendis on acaba la pista i hi ha un aparcament així com una font amb un abreuador.
Aproximació: Passem per la part de dalt i anem a la dreta on trobem un corriol/camí què ens porta a peu de via en 15 minuts.Alguna fita.
Orientació: Sud,compte amb el vent.


1) Candelera Vertical: No feta.



2) Si encara fossis aquí ( Chiki ): Te dos díedres guapos,dues plaques discontinues i un llarg de transició. Joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2,algún tascó i recanvis pels ràpels.Obligat V/A0.Baixada en dos ràpels per la mateixa via R5-R3 ( 60 ) i R3-terra ( 50 ).



3) Pastissets Farcits: Si la repetis faria les dues primeres tirades i rapelaria. Primer llarg de placa i segón de díedre,la resta rostoll. Hem enllaçat amb molt de fregament la segona i tercera. Al darrer llarg hem anat a fer la reunió a la R5 de la Si encara...per on hem baixat amb dos ràpels. V/A0 obligat,dur un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot de l'1,tercera reunió amb un sol bolt però de bon reforçar.



4) Fava al Rei: No feta.



5) Chortos i les fúries diabòliques: No feta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada