dijous, 19 de maig del 2011

Neurónium al Coscollet.




Després de la bona experiència amb la Germans Millet va tocar anar a fer la Neurónium. Potser sigui més assequible peró també ens ho vàrem haver de guanyar. Vàrem fer un primer intent amb una bona colla: Cateura,Macau, Dani Tiñena i en Xacó. A la paret ens vàrem trobar amb el malaguanyat Maluta i en Llanetis. Suposo que debiem anar lents i deviem ser al Novembre, per tant va tocar abandonar per la feixa. Uns anys després hi vàrem tornar amb en Salip i en Manel i la vàrem acabar. Penjo les piades rescatades del Centrecac i les fotos que les debia fer l'Albert.




Aquí la piada del primer intent:
"Dissabte fem cordada mutlitudinària.Equip A:Xacó i Dani i equip B:Jordi i Albert ressenya i un servidor.Anem al Coscollet,a la Neuronium.Per l'aproximació mireu la Germans Millet,la vaig fer la primavera passada i deu estar pel fórum.Només dir que la Neuronium comença com en una feixa,uns 200 o tres cents metres abans que la Directa.Hi ha un  parabolt que s'hauria de veure des de terra peró a nosaltres ens va costar molt de veure.Hem fet un parell de fites en aquest punt i una fletxa a la paret.A la via trobem una altre cordada i aixó ens fa anar lents,de manera que arribem a la feixa i decidim abandonar.Anem seguint la feixa,travessem dos bandes rocosses i després de la segona baixem amb dos ràpels a la canal.El primer el fem des d'un arbre on no abandonem material ( 30 metres+desgrimpada per l'herba cap a l'esquerra) i el segon d'un altre pi on deixem un tros de corda rosa amb maillon (cinquanta metres fins la tartera ).Creiem que no es baixa així de la feixa.
Bona ressenya de'n Xavi Granés,amb una topo molt útil de l'aproximació.La via te algun tram bo peró força discontinua.Roca que demana certes precaucions.Val a dir que el tram que ens quedava per sobre es veia molt vertical i potser el tema millori...caldrà tornar-hi per acabar-la!.Tot i aixó l'entorn és icomparable.
Fem servir camalots fins al 3,aliens i tascons.Empalmem les dues primeres tirades i la penúltima i avantpenultima d'abans de la feixa (aquest amb massa fregament,poc aconsellable).
Apa!."


 Piada del segon intent amb en Manel i en Salip:
"Aquest cap de setmana hi hem tornat amb en Manel i en Salip i l'hem poguda acabar:
-Les dues fites que vàrem fer i la fletxa picada encara hi són i resultem útils alhora de localitzar la via.
-Empalmem les dues primeres tirades i les dues de sobre del flanqueig que hi ha després de la gran feixa.
-Material: algún tascó,aliens i joc de Camalots fins al 3. Moltes vagues i també un tasconet fi per estrangular un cap d'espit a la tirada de sobre la gran feixa.
-La ressenya de'n Xavi Granés perfecte,a l'última tirada hi ha dos claus més dels ressenyats i a la primera de sobre la feixa no hem trobat el parabolt,potser es referia al cap d'espit que hi ha en aquest llarg.
- La segona meitat de la via ens ha semblat més exigent que la part de baix, més que per la dificultat perquè està menys equipada.Crec que és més V+ obligat que V, a la darrera tirada el pas ens ha semblat més de V+ que de 6a peró el clau per fer l'A0 queda una miqueta baix amb el que el pas queda mig obligat.Les expansions de la part baixa són parabolts i les de dalt espits del 8,tot en bon estat.Els claus en general també estan bé.
-La gran feixa treu compromís a la via peró hi ha punts on resulta complicat abandonar.
-Crec que és una via recomanable.No és extremadament difícil ni gaire sostinguda i la roca te trams dolents ( forçes ). Malgrat tot crec que és una bona aventura en un entorn fantàstic i una via bastant llarga. La ruta és lógica i amb alguns passatges interessants."





2 comentaris:

  1. Ei, disabte vam intentar la via sense exit, ens va costar molt trobar l'inici. Crec que vam començar per una grada que estaria a meitat del primer llarg, i a linici del 3er ens vam haver d'enfilar uns 3 o 4 metres per un arbre per evitar un desplom fins arribar a un bolt, aquest pas hauria de ser V/A0 segons la ressenya pero ens va semblar mes dificil. Com que no ho teniem gaire clar ens vam baixar. Recordes si l'inici del 3r llarg era aixi? Gracies

    ResponElimina
  2. Bones Juan!.
    Quina putada!, havieu accedit a la paret per dalt? com us ho vàreu fer per tornar al cotxe?. Respecte al que em comentes:
    1. L'inici de la via costava un pèl de trobar, més que res perquè el primer parabolt està possat amb un angle que fa de mal veure. Crec que hi vàrem fer una fita,una fletxa i possar un cordino al primer bolt, peró pot ser que ara no hi hagi cap de les tres coses. De totes maneres si vàreu entrar per la meitat del primer llarg ja sabeu més o menys on ereu.
    2. Recordo bagament aquesta tirada que comentes...potser que surtis d'una reunió en una feixeta?, de totes maneres crec que és l'única via que hi ha a la paret amb bolts, bé l'altre és l'Yndipitecus peró queda molt més al final de la paret que aquesta.
    Sort i si et puc donar més informació ja diras!!!

    ResponElimina