dimecres, 25 de gener del 2012

Bon Pas a Sant Corneli.


-Cordada: Salip, Berta i Busquets.
-Ressenya: http://lanochedelloro.com/resencata/lleid_scorneli.html# 
-Accés: Nosaltres vàrem arribar a Basturs de nit i no vàrem saber trobar la pista. L'endemà al matí amb la paret a la vista va ser molt fàcil seguir les indicacions de la ressenya i amb una furgoneta tipus California vàrem arribar sense massa problemes al Corral d'en Torres.


 -Aproximació: De darrera del corral en surt una traça molt dèbil que creua el vessant de la muntanya cap a l'esquerra, buscant els trams més rocosos que són els més nets. Mola fer-ho a certa alçada perquè més ensota hi ha una torrentera escarpada i no la podríem creuar. Un cop a l'altre cantó del vessant baixem a un altre corral arruïnat. Per uns prats atenyem a la pineda repoblada i seguim una estona paral.lels a un torrent, més o menys quan el torrent acaba pugem a la dreta, al cap d'una estona tallem amb una traça més marcada i la seguim cap a l'esquerra. Nosaltres hem pensat que aquesta traça se n'anava molt a l'esquerra i l'hem deixada per pujar cap a la paret, pel dret...potser l'havíem d'haver seguit més estona. El peu de via no està en una fissura evident del sócol sinó més a l'esquerra. Hi ha una fita gran a uns deu metres de la paret i es veuen una miqueta els parabolts de la primera tirada.



-Material: La via està pràcticament equipada però hem posat alguna peça ( Alien vermell, gris, dos tascons i Camalots 1,2 i 3 ).

-Via: Hem empalmat les tirades 2 + 3 i 5+6, de fet sortint de la xemeneia hem tirat recte per lo més evident i anem a parar a la darrera reunió ( 55-60 metres ). La primer tirada i la darrera ( almenys per on l'hem feta nosaltres ) es fan una miqueta per que estan allà però rostollegen força, la resta ( 100 metres ) són bons. Per tant si la voleu anar a fer ja sabeu: 2 hores i escaitx de caminadeta ( anar i tornar ) per escalar aixó. A nosaltres ens va compensar l'activitat però això és molt personal. La roca és bona i la dificultat obligada entre el V+ i el 6a.

-Descens: Sembla que la via es podria rapelar,millor no fer la darrera tirada i portar material d'abandono perquè la via no està preparada per rapelar. Nosaltres hem baixat caminant peró ho hem fet una miqueta diferent de com ho marca la ressenya d'en Luichy. En comptes d'acabar de pujar al cim, hem pujat un pèl i de seguida hem tirat a la dreta. No hem anat cap a la carena on en Luichy hi marca pista i bon camí, hem baixat directes al segon corral. Hem anat trobant alguna traça de bestiar ( seguiu la llana enganxada als matolls! ).





4 comentaris:

  1. Felicitats per l'escalada, bé per les anteriors també. Segur que amb lo manolos que esteu no tindreu cap problema amb la via crisis de la paret de l'Os.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Mingo!. Escolta això de los Manolos no eren un grup de música? aquells de o mai loving?. L'has feta aquesta de Sant Corneli?...

      Per la via Crisis a veure si enredo algun company, si tens ganes de fer-la i vols anar-hi plegats ja diràs alguna cosa. Salut!!!

      Elimina
  2. Gràcies per l'oferiment però si vaig amb tu a fer-la el Pepe, que va ser un dels aperturistes, en retira l'amistat, pq fa temps que m'ho diu.
    Lo dels manolos els amics de Lleida ho diu als que esteu molt forts, vinga que vagi bé

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si hi vas abans ja m'ho diras i et passo les cintes exprés ( les més llargues que tinc ) perquè me les deixis posades..., si no ja ho farem al revés.
      Bon cap de setmana!

      Elimina