dijous, 12 de gener del 2012

Perfil Sud Est a la Roca de Sant Cugat.



-Cordada: Manel i Teo.
-Aproximació: Des de el pàrquing del Clot de la Mónica ( entre Vinya Nova i Collbató ) pujem per una pista en més mal estat que creua un olivar. A on mor la pista hem de pendre un camí a la dreta amb marques de pintura. L'anem seguint una mitja horeta fins que arribem a una bifurcació senyalitzada: Pollegons ( esq. ) i St. Joan ( dreta ). Nosaltres anem en direcció als Pollegons. El camí baixa al Torrent dels Llorers, nosaltres hem de deixar el camí principal i pujar pel Torrent dels Llorers ( fites ). Trobem els trams més drets del torrent equipats amb ferros, compte que algún es mou. Quan portem un quart d'hora pujant pel torrent ja veiem la caracterísitca roca se St.Cugat amb els seus sostres. Acabem de pujar pel torrent fins a situar-nos a la seva base. La Perfil Sud Est comença a la vertical d'un arbre ( parabolt visible a uns 7 metres ).



-Ressenya: Anàvem combinant la de Rocktopo i la guia de la plantació d'en Joan Vidal. Amb més bones intencions que resultats n'hem fet una:




-Material: A les dues primeres tirades no pogut possar cap peça,encara que segurament amb una mica de traça podem posar quelcom. A l'últim llarg sembla que podem posar un Alien groc de la reunió estant ( nosaltres no el duiem ) i seguidament un Camalot 0.75 ( potser l'1 quedaria més bé). Un cop xapat hem anat a l'esquerra,cap a un díedre. Aquí hem posat un Camalot del 2 que queda a caldo peró hi ha una bona sabina just a sota, per tant si no el volem dur ens el podem estalviar.


-Via: Ens ha semblat més dura que la seva veïna La Porta de la roca. Potser no teniem el dia peró la segona tirada ens ha semblat de 6a+ en conjunt i obligat 6a/A0 ( els estreps sembla que no et solucionen massa el tema ).La roca és bona i el traçat molt encertat, xapó amb en Picazo que la va obrir en solitari, a posteriori se li han afegit parabolts per mitigar l'exposició. La primera reunió està amb dos espits en bon estat, la segona amb dos bolts i al cim hem fet reunió d'una alzina.La via resta equipada amb tot tipus d'expansions: els parabolts són ben nous, els espits estan bé i els burins estan rovellats peró semblen ferms.


-Descèns: Al cim hi ha dues instal.lacions de ràpel, una per la cara Est ( 45 mts. ? ) i una altre per la cara Nord,nosaltres hem baixat per aquesta. Per arribar-hi hem de fer una desgrimpadeta, en aquest punt hi ha una sabina amb un cordino per facilitar la desgrimpada, estaria bé deixar-hi un tros de corda d'una 3 metres. Un cop al coll seguim en direcció N. enganxats a l'agulla del damunt ( la deixem a la dreta ), després la traça baixa a l'esquerra en direcció a la Canal del Porró. La seguim de baixada fins que enllaça amb la Canal dels Llorers per on hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada