dimecres, 24 de juliol del 2013

Espolón Sud al Cueto Agero.

 


-Cordada: Salip i Busquets.
-Ressenya: Anàvem amb una de "100 clásicas de España",suficient. Ara mirant per internet n'he vist diverses, aixó si totes sobre fotografia. El tema és trobar l'inici de la via i un cop aquí la via es va seguint bé.

 


-Accés i Aproximació: A nosaltres ens va costar una miqueta de trobar peró ara veig a lanochedelloro.com que hi ha un molt bon croquis de com arribar a la base del Resquilón. Un cop aquí hem de buscar el cable que assegura l'escalada d'aquest contrafort o bé buscar alguna via que ens interessi per escalar aquest contrafort a la mateixa web d'en Luichy. Sigui com sigui un cop arribem a la feixa de sobre el Resquilón hem d'anar cap a l'esquerra sense pujar massa a buscar la base de l'esperó. El peu de via no el vàrem trobar lo fressat que ens esperàvem per ser una gran clàssica. Un cop a la base de l'esperó grimpem uns metres fàcils ( II-III) fins a una repissa amb una alzina on muntem R0.
-Material: Possem algún tascó i friends des de l'Alien verd al Camalot del 2.


-Via: No ens ha acabat de fer el pes, l'hem trobada discontinua, amb vegetació i un pèl sobada. Mirant per internet la gent la deixa bé i surt a les guies com la gran clàssica, m'imagino que serà bona i nosaltres entre que ens vàrem enciglar a l'aproximació i que veniem amb el llistó alt de l'Urriellu no la vàrem acabar de gaudir. En tot cas te alguns trams que si que ens vàren agradar i està oberta sense cap tipus d'expansió. Hem enllaçat les tirades tercera i quarta.V+ obligat.
-Descens: Del final de la via acabem de pujar al cim. Baixem cap a l'esquerra seguint algunes fites per anar a buscar un coll amb una casa abandonada visibles des de el cim. A les proximitats del coll hem de pendre la Canal de l'Agero a l'esquerra que sense pèrdua ens retorna a la pista per la que hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada