dilluns, 27 de gener del 2014

Via de la Terra.

RECOLLIT MATERIAL DE RETIRADA A R2 PER RECUPERAR-LO DEIXEU  UN MISSATGE!!!!!!!!!!!




-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Des de Vilanova de Meià cal anar al poble abandonat de Rúbies. Pugem per la carretera que va a la Roca dels Arcs. Més o menys un quilòmetre abans de la Font de la Figuera prenem una pista a l'esquerra en direcció a l'Ermita de Rúbies. Hem d'anar seguint sempre la pista principal i per la dreta, al cap de dotze quilometres arribem a Rúbies on aparquem. La pista es fa bé amb un turisme però compte si ha plogut molt amb el tram final.


-Ressenya: Nosaltres anàvem només amb la del Vèrtex i ens ha costat força d'anar trobant la via.Penjo la  dels aperturistes que sembla que està molt bé, per cert no he pogut agafar-lo del seu bloc i l'he agafat d'en Comepiedrasvoladores Compte que molts pitons costen de veure, si algú s'enrotlla i vol deixar-hi cordinos...


-Aproximació: A l'esquerra hi te la Nino Nino ( bolt visible i fletxa ) i a la dreta hi te El Forat de la Pera ( fletxa ample picada i espit visible ). La primera assegurança és un clau casolà amb una vagueta blava i a peu de via hi ha una sageta gravada. Com totes les vies de la paret és ben visible des de Rúbies, és el díedre que hi ha a l'esquerra del forat per on passa la Directa.
-Orientació: Sud



-Material: Joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 3. Dúiem pitons però no els hem utilitzat, crec que al tram on podien fer més servei era a l'inici de la tercera tirada per abastar una sabina. Nosaltres en aquest punt hem passat amb friends que no acaben de quedar massa bé, més que res per la roca. Hem deixat un cordino a la sabina de manera que ara és més fàcil d'arribar-hi. D'altra banda dúiem friends més grans per assegurar l'O.W. Del final d'aquest llarg però no els hem posat.


-Via: Ruta aventurera, en general poc equipada però força lógica. Sense tenir cap tirada cinc estrelles si que te alguns trams guapos d'escalar i a més és força variada. La roca millorarà amb les repeticions peró de moment cal parar-hi atenció.
La primera role no l'hem vist ( anàvem sense topo ) i ens hem plantat a la segona reunió del Forat de la Pera. Hi hem arribat amb uns 55 mètres i sense problemes de fregament, només cal flanqueijar uns cinc metres a la dreta just abans d'entrar a l'evident díedre. Aquesta pot ser una bona opció si no ens acaben de fer el pes dels pitons casolans de la primera role ja que la reunió del F.P. està equipada amb dos bolts,a més la reunió del F.P., queda apartada de la vertical del díedre i així evitem que si el col.lega tira alguna cosa ens la foti pel cap. La bona jugada seria intentar arribar d'aquesta reunió a la tercera de la Via de la Terra, ja que el segon relleu de la Via de la Terra és incómode, està a tiro del que caigui del quart llarg i està a l'ombra.
-Grau Obligat: El tram més difícil és sortint de la R3, hi ha fissura i es pot assegurar. Els friends no és que quedin a caldo peró ja deuen aguantar, sinó algún pitó. La fissura i l'O.W. del damunt entre els dos pitons que hi ha i les flotants que hi poguem afegir deu ser trampejable. Per tant suposo que el tema quedaria en el V+/A1.
 -Descens: Carenant cap a la dreta a buscar el coll amb el G.R. Que sense pèrdua ens retorna a Rúbies.

7 comentaris:

  1. iep,,, q hi havia a la r3?.... ningú ha piat res al bar.... suposo que l'ultim que la vaig repetir crec que vaig ser jo....au ens veiem (el comepiedras)

    ResponElimina
  2. Ei Roger!,que tal?. El material estava a R2 i és el típic: maillon i vaga.
    Per cert, n'heu obert una altre, no?, que tal?.
    I una altre cosa a la Cabra Boja que vares fer servir de ferro?.
    Salut i calcari!

    ResponElimina
  3. iep... jo la vaig trobar difícil....., n'hem obert una al costat de la cabra boja... és assequible... el grau obigat deu ser V....., per la cabra boja portàvem fissurers i friends, les tinc piades al blog.... au ensveiem....

    ResponElimina
  4. Gràcies Mingo!, a veure si coincidim!!!!
    Salut i metres!

    ResponElimina
  5. quins records..varem posar lo dels pitons més per si decàs ja que la varem obrir en el dia i bastant rodats. La r1 recordo dos pitons a caldo en una mena de repiseta-debilitat despres d'una laja? si! el més dificil serà el tercer llarg..
    Moltes felicitats per la repetició. potser aquesta es la via que s'ha repetit menys de rubies!! que jo sàpiga es la 4rta.
    Salut, Bernat

    ResponElimina
  6. Bones!,la via ens va agradar, hi ha poc ferro i t'has d'anar buscant la vida, un estil poc habitual a Rúbies,mola!.
    -La R1 no sabiem on era, anàvem amb la topo del Vèrtex. Suposo que amb la vostra ressenya no hi ha problema per trobar-la.
    -No em vaig poder baixar la ressenya del vostre blog,em diu nosequé del servidor.
    -Al tercer llarg vàrem deixar una vaga a la sabina i la cosa crec que ha quedat més suau. Potser us ho havia d'haver demanat, no se si no us va bé l'anirem a treure.
    Feliçitats per l'obertura!

    ResponElimina