dilluns, 25 de maig del 2015

Historia Interminable al Gorro Frigi.



Està prou bé, plaques de bon conglomerat sense sobar i força sostingudes rematades amb la típica panxeta per sortir al cim. Pel que he vist a la xarxa m'imagino que no és de les més repetides del Gorro. A la nova guía de Gorros comenta que les assegurançes són velles: espits amb xapa de burí en bon estat. En algún punt van molt a prop de la Free Light,de fet a la darrera tirada es creuen i podem aprofitar-ne algún bolt. La roca és bona però al ser una via poc repetida convé no refiar-se massa d'algunes llastretes, evidents i evitables. Faig una ressenya perquè no tinc gaires retratos!.


-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Accés: Monestir de Montserrat.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal ( St. Joan-St. Jeroni ) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalens. El seguim i a sota del Gorro Frigi i la seva cara Est agafem la canal per on baixa la Normal. Passat un ressalt que cal grimpar (II-III, compte si està moll ) localitzem l'inici de la via. A la dreta hi ha un boix caigut i molt a la dreta hi ha els bolts de la Free Light. A l'esquerra hi ha una taca de pintura blanca on sembla que hi comença una altre via, la primera xapa costa de veure i es veu millor des de dalt.



-Orientació: Oest, a les cinc estaba a l'ombra.
-Material: Nosaltres la vàrem fer amb una corda simple i vàrem enllaçar les dues primeres tirades sense massa fregament ( alguna cinta llarga ). Només vàrem utilizar cintes peró si es va just de grau es pot probar sort amb algún forat ( peçes petites ? ) o algún merlet. Si volem fer en artificial el pas de bloc de dalt pot ser útil un estrep.
-Dificultat obligada: V+/A0. El V+ obligat no està al tram de 6a sinó a la primera tirada, força sostinguda i equipada de manera que segurament el tema no arribi a ser exposat però si bastant obligat.
-Descens: Nosaltres hem rapelat. De la darrera reunió ( sota el cim, no cal anar a la creu ) el ràpel queda uns trenta metres a l'esquerra ( mirant la paret ) i n'hem fet dos: 35 i 40, compte amb el darrer ràpel que arriba molt just si aneu amb corda de 80 com nosaltres.

8 comentaris:

  1. Hola Marc.
    No se cruza con la Free Ligth, es un invento/proyecto del JB.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivamente Luichy, no se cruzan, gracias por el comentario. Por cierto, tenemos previsto arreglarla en breve ya que contamos con el permiso del Patronat. Si quieres, te lo comento en cuanto terminemos por si quieres actualizar la guia ;). Por cierto, los nombres de los aperturistas son incorrectos. En vez de Felix Mateu es Felip Mateu, y yo, no consto (buaaaa!). Me di cuenta cuando la guia ya estaba publicada, ya que en aquella época no se divulgaba demasiado la información de esas vías, sólo a los mas allegados. Un saludo!

      Elimina
  2. Ok, merçi per la informació. Quan tingui un moment ho arreglo.
    Espero que ja pugis anar fent coses.
    Roca i molta Salut!!!!!

    ResponElimina
  3. Bona feina, una altre via per explorar el Gorro.

    ResponElimina
  4. Hola Jaume!, sinó l'heu fet està prou bé suposo que com totes les de Gorros, i no està gens sobada.
    Jo per Gorros no n'he fet gaires, aquesta , la Terra Lliure i la Stromberg...
    En recomanes alguna?
    Salut i Gorros!!!!

    ResponElimina
  5. Hola companys,
    la Free Light mateixa val molt la pena, com a clàssica la Badalona és una obra mestra, sinuosa com demana el fet d'anar esquivant les dificultats, poc equipada i divertida, al peu del camí la Màgic Line, una línia directa directa amb un inici trempat....la Bella Easo molt bona...la veritat que m'agraden totes hahaha

    ResponElimina
  6. Bufff!!!,quanta feina acumulada!!!!,si tot va bé aquesta tarda hi anirem amb el company i a veure si podem començar a fer els deures que ens has possat.
    Merçi per la informació!!!!
    Salut i Códols!!!!

    ResponElimina
  7. Hola a tothom. Aquesta es un de les poques ressenyes que he trobat d'aquesta via que vàrem obrir el juny de 1987 juntament amb en Felip Mateu. En breu tenim previst anar a arreglar-la (tenim el permís del Patronat). Agraïm la informació!

    ResponElimina