dimecres, 13 de maig del 2015

Via GP a l'estret de Millars.




La clàssica i més fácil de la paret juntament amb la Pericondrio Tragal. Diria que va ser la primera via de la paret ( potser de Montanejos ?) i com a tal va cercant totes les debilitats de la paret, cosa que es tradueix amb una escalada eminenment de fissura i díedres de totes les mides i algún tram de placa per variar una miqueta, com l'enginyós flanqueig a meitat del segón llarg. La primera tirada una miqueta pul.lida la resta pel meu gust correcte.



-Cordada: Berta i Busquets.
-Orientació: Sud Oest.
-Accés: Si venim d'Onda creuem el poble de Montanejos, passem pel costat del refugi i arribem a uns túnels. Convé aparcar abans dels tunels, pot ser que aquest aparcament estigui ple, tenim més aparcament passats els túnels.
-Aproximació: Baixem a la pressa, la creuem, passem un túnel i de seguida veurem el bloc que forma l'evident xemeneia del primer llarg. Es el mateix bloc però per l'altre cantó que el de de la Pericondrio. Per allà terra hi ha una pedra que hi diu G.P.

 
 

-Material: Totalment equipada amb bolts i algún pitó. Com que és una via principalment de fissures i díedres si convé es pot possar més ferro. Alguna cinta llarga.
-Descens: Suposo que es pot baixar rapelant, nosaltres hem baixat a peu. Cap a la dreta i a l'alçada d'un coll, més o menys, trobem un camí que baixa a un sector esportiu. Passem per sota del sector esportiu i agafem un corriol que ens baixa al camí del costat de la presa.
-Ressenyes: Lavozdelatierra, Neskas i Elevarte

2 comentaris:

  1. Hola companys!!

    M'alegre que vos agradara la vía i que el croquis ens aportara utilitat. Si altre viatge veniu, teniu que fer la Cristal oscuro i El río que nos lleva.

    Fins un altre moment.

    ResponElimina
  2. La via ens va molar molt!!!. Anàvem sense ressenya i una penya ens va deixar veure i fotografiar la que portaven, resulta que era la teva i ens va anar de puta mare.
    El río que no lleva ja l'hem fet i la Cristal Oscuro no la conec, haurem de començar a buscar ressenyes pel pròxim viatge!!!!.
    En recomanes alguna més???.
    A la que l'hi tenim moltes ganes és al Díedre de Negre que és a lo que veníem!!!!.
    Salut i Montanejos!!!!!
    Ah!Felicitats pel blog!!!!

    ResponElimina