dilluns, 21 de setembre del 2015

Croquis del Monte Otoio, Lekeitio.

 Aquesta petita escola consta de dos sectors: Zirin i Untza, amb 16 i 5 rutes respectivament. Nosaltres hem visitat Zirin i les vies ens han semblat guapes i variades:plaques i díedres.La seva alçada està entre els 10 i els 30 metres i és un sector ideal per l'estiu perquè te orientació Nord. La majoria de vies están equipades amb parabolts ( algún una mica rovellat però en general bé ) i algunes amb químics.

 L'entorn és molt bonic i el sector està situat en un balcó sobre el mar. Hi ha restriccions a l'escalada de finals de Gener a principis de Juliol. L'accés es fa des de el poble de Lekeitio, cal buscar un aparcament que hi ha a l'entrada/sortida del poble en dirección Ispaster. Aquí caldrà enganxar la carrtera vella que va a Ispaster i aparcar a l'inici d'una pista encimentada,tencada al tràfic amb un cartell d'escalada i amb marques de G.R. que porten a la Talaia. Si no ho trobeu el més fácil es preguntar al poble pel camí que va a la Talaia.


L'aproximació  és una bonica excursió damunt la costa amb visita a la torre de la Talaia que nosaltres vàrem fer durar una hora. Així doncs seguim el G.R. fins a la Talaia ( corriol que surt de la pista ). A sota de la torre cal deixar el G.R. i  prendre un camí que va per sobre de la costa i que ens deixa a un camí transversal. Seguim aquest camí a la dreta, passem una plantació i localitzem un corriol que baixa a la costa ( difícil de veure, hi havia una fita ).
Hi ha dues vies noves que no surten a la ressenya i que ténen el nom a peu de via: Polikitto (6c) i Txiron Okerpa (6b), totes dues crec recordar que estaven amb químics.
Les Topos les he agafat del blog Otisgorricroquis. Eskeriik asko!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada