dilluns, 7 de setembre del 2015

Via de la Bavaressa al Folló.
Juntament amb la Overload crec que són les dues clàssiques de la paret. A diferencia de l'Overload l'equipament de la Via de la Bavaressa és l'original: espits amb xapes d'espeleo, pitons i un taco de fusta. La roca, en alguns punts, sembla una mica frágil i demana atenció. La via, malgrat que curta, és ben variada i inclou una bonica bavaressa que l'hi dona nom a la sortida de la primera reunió. Després d'aquesta bavaressa ve un tram d'Ae o 6c sobre espits originals, si us voleu estalviar una sortida de 6b sobre un d'aquests espits porteu un cargol del 8 i/o un ganxo.
-Cordada: Pablo i Busquets.
-Orientació: Oest, l'hi comença a tocar el sol entre 12 i 1.
-Accés:  Per la C-17, passada Sta Eulalia de Tagamanent, a mà dreta veurem una desviació que duu a TAGAMANENT. Per carrers senyalitzats ens hem de dirigir al "turó de Tagamanent i Museu Etnològic", prenent una pista transitable que ascendeix la muntanya d'esquena a BCN, està asfaltada en un tram, i segueix amb valla de fusta dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem un camí que baixa lleugerament, el penúltim abans d'una casa. Seguir el camí uns 300 mts fins veure un lloc a MA DRETA, on aparcar.


-Aproximació: Des d'on aparquem ja surt un camí que va en direcció al cingle. Hi arribem a l'alçada d'una gran escletxa al terra i de la reunió de la via Setè Cel. El que hem fet nosaltres és entrar a dins de l'esquerda al final de la qual hi ha la reunió de la via l'Estreta. Aquesta reunió consta d'un bolt amb anella i un químic vinculats a través d'una cadena que ens serveix de passamà per asegurar-nos la curta desgrimpada de la xemeneia. Un cop aquí hem tirat un ràpel de quaranta metres fins la base de la cinglera. Aquest ràpel poter es pugui fraccionar enganxant el que deu ser la R1 de l'Estreta ( dos químcis). Arribats al peu paret seguim per la seva base de pujada ( allunyant-nos de la C-17), localitzem el peu de via al cap d'uns 80 metres, passats els espectaculars sostres per on van la Via del Sostre i la Batllori Puigdomenech. Peu de via en un evident díedre amb el nom i un pitó rovellat.
-Material: Camalots 2 i 3. Per fer amb artificial a part de l'estrep ens anirà bé un cargol d'espit per sortir de la tercera xapa del segón llarg. Si aquest cargol no entres al costat hi ha un intent d'espitar que ens podría servir per ganxexar.


-Dificultat obligada: Sense possar la xapa de la segona tirada queda un pas de 6b i A1e. Si es porta aquest cargol segurament es passi amb V+/A1e.

1 comentari: