dilluns, 19 d’octubre del 2015

Esperó dels núvols al Dumbo.



M'ha semblat guapa i pel meu nivell exposada.Típica escalada de finura d'Agulles amb trams on cal navegar buscant el pas més senzill per arribar a la següent xapa. La roca és bona però convé mirar bé on ens agafem perquè crec que la via no es fa massa. El primer espit és comú amb la via Con la mente en blanco i te una vaga. Un cop xapat aquest espit la nostre via continua cap a l'esquerra i està assegurada amb burins i el consegüent bolt del 8 de la restauració al costat. El segon llarg només te una xapa que no es veu des de la reunió, queda damunt de dos grans còdols. El darrer llarg té una sortida que no hem vist clara, xapada la darrera assegurança del llarg hem flanquejat a la dreta a caçar un parell d'espits de Con la mente en blanco (estan a un parell de metres), i després hem acabat d'arribar al cim pel diedre amb savines (sembla que les dues vies van per allà mateix).




-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament de Can Massana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a localitzar la cara est del Dumbo. Després pugem pel bosc fins a peu de paret. La via comença pel marcat diedre de la dret a de la paret.
-Orientació: Est.


-Material: Intentant reforçar l'equipament existent només hem pogut possar dues vagues merleteres a la primera tirada. Suposo que escaladors més destres sabran asegurar-se millor en aquestes plaques de conglomerat...podeu probar sort i portar alguna peça.
-Grau Obligat: 6a/A1e.
-Descens: Desgrimpem sense problemes per l'aresta nord. I després baixem per dins el bosc fins la Canal Ampla.


2 comentaris:

  1. Renoi com apreten aquestes vies ! enhorabona! molt bona la descripció de l'aproximació i descens...

    ResponElimina
  2. Collons si apreten...a mi em va costar un ou i part de l'atre.Sort del col.lega que va fi com una ostia i és valent.
    M'he traslladat i no tinc les guies de Montserrat,tu les tens x mirar-ho lo de l'aprox i la baixada vull dir!?.Si m'ho passesis em faries un favor.
    Salut i piades complertes!!!.

    ResponElimina